HerNews.gr
Beauty LIFESTYLE

Αλάτι στο δέρμα: Άστο να σε κάψει ή ξέπλυνέ το αμέσως;

Η καλοκαιρινή φράση που μου έχει μείνει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τις ημέρες του Αυγούστου, που περνούσα παραπάνω από το μισό της ημέρας στη θάλασσα, είναι ” μετά μη κάνεις μπάνιο κατευθείαν, άσε το αλάτι να σε κάψει ”.

Αυτή την πρόταση την έλεγε η μητέρα μου και εννοούσε να αφήνω το αλάτι επάνω στο δέρμα, γιατί μπορούσε να επουλώσει πληγές και μέσω των ευεργετικών ιδιοτήτων του να κάνει καλό στο δέρμα. Μάλιστα τόνιζε ότι, εκείνη στα παιδικά της χρόνια, μπορεί να περνούσε μια ημέρα χωρίς να κάνει μπάνιο προκειμένου να απολαύσει τα οφέλη του.

Ειδικά στην εποχή μας, κάτι τέτοιο ξαφνιάζει, μιας και, παρόλη την ωραία αίσθηση ανεμελιάς και υφής που έχουμε μετά το στέγνωμα από βουτιά, το αλάτι παραμένοντας στο σώμα, προκαλεί αφυδάτωση και ίσως να έχει και βλαβερές επιπτώσεις. Και ενώ σε προηγούμενο άρθρο έχουμε μιλήσει για το άλας στα μαλλιά, εδώ θα επικεντρωθούμε στο δέρμα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά

Το θαλασσινό νερό περιέχει πολλές βιταμίνες, αμινοξέα και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου, του καλίου και του θείου. Οι θεραπευτικές επιδράσεις του θαλασσινού νερού στο δέρμα και τα μαλλιά είναι γνωστές από την αρχαιότητα. 

Ωστόσο, εάν είστε ήδη επιρρεπείς σε ξηρό δέρμα στο πρόσωπο ή το σώμα, το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να σας δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Συγκεκριμένα ο συνδυασμός ήλιου και θαλασσινού αλατιού μπορεί να είναι επιβαρυντικός για το δέρμα σας, αν δεν λάβετε συγκεκριμένες προφυλάξεις.

Ας εξετάσουμε όλα όσα κάνει το δέρμα μας για εμάς, ως το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα.

Το δέρμα έχει δύο κύριες στοιβάδες-στρώματα. Το ανώτερο στρώμα είναι η επιδερμίδα, που περιέχει τα κύτταρα που καθορίζουν την απόχρωση του δέρματος, και το χόριο, το οποίο βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα και περιέχει αιμοφόρα αγγεία, λεμφικά αγγεία και αδένες. Οι αδένες στο χόριο παράγουν ιδρώτα για να δροσίσουν το σώμα, ενώ άλλοι αδένες δημιουργούν το σμήγμα, μια λιπαρή ουσία που εμποδίζει το δέρμα να στεγνώσει. Τόσο ο ιδρώτας όσο και το σμήγμα φτάνουν στην επιφάνεια του δέρματος μέσω των πόρων.

Για να αφήσετε το δέρμα σας να κάνει σωστά τις λειτουργίες του και να διατηρηθεί υγιές και ενυδατωμένο, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές πριν και μετά την επίσκεψη στην παραλία:

Να είστε γενναιόδωροι με το αντηλιακό και προτιμήστε κάποιο που να είναι ανθεκτικό στο νερό, το οποίο περιέχει βαρύτερα μαλακτικά συστατικά, τα οποία δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα στο δέρμα. Μην ξεχνάτε να εφαρμόσετε ξανά μετά από κάθε βουτιά.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό μέγιστης προστασίας στο πρόσωπο και το σώμα σας, ακόμη και αν οι ημέρες είναι συννεφιασμένες ή απλά μουντές. Επειδή δεν μπορείτε να δείτε τον ήλιο δεν σημαίνει ότι οι υπεριώδεις ακτίνες δεν σας βρίσκουν. 

Μετά το μπάνιο, κάντε ένα ντους. Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά όλο το αλμυρό νερό από το πρόσωπο και το σώμα σας.

 

Νεότερα Άρθρα

Οι κορυφαίες επιλογές μακιγιάζ για τα Χριστούγεννα – Η Make up artist Ρια Κανακάρη μας συμβουλέυει

Her News

Fairy-Wing liner: Aυτή είναι η νέα τάση στο eyeliner

HerNewskl

Glass Hair: To νέο hair trend που μας θυμίζει κορεάτικο skincare!

HerNewskl