HerNews.gr
Ταξίδια

Το καλοκαίρι μου στη Μάνη

Το καλοκαίρι μου το πέρασα στην Μάνη ή μάλλον ακόμα καλύτερα ένα ακόμα καλοκαίρι στην Μάνη για να είμαι πιο ακριβής. 

Αυτή την φορά βρέθηκα στο χωριό της κολλητής μου, στο Σκουτάρι που είναι ένα μικρό άλλα όμορφο και πολύ γραφικό χωριό στην Ανατολική Μάνη.

 

Η ονομασία Σκουτάρι σημαίνει ασπίδα στα αρχαία ελληνικά και ήταν το ορμητήριο του πειρατή Μπαρμπαρόσα ή Κοκκινογένη. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας ήταν το προπύργιο του Ελληνισμού και δεν μπορούσε Τούρκος να πατήσει στο έδαφός του.

Το γραφικό Σκουτάρι ένας ακόμη οικισμός της Μάνης, αποτελεί ιδανικό προορισμό που μπορείς να συνδυάσεις διασκέδαση και ήρεμες διακοπές.

Από τον καταπράσινο λοφίσκο που είναι χτισμένο το Σκουτάρι μπορούμε να δούμε το ήρεμο και πανέμορφο όρμο του Σκουταριού που χωρίζεται σε τρεις πανέμορφες παραλίες και ένα μικρό λιμανάκι.

Οι παραλίες συνδυάζουν αμμουδιά οι δύο, και αμμουδιά με βότσαλο η τρίτη, ενώ η πεντακάθαρη θάλασσα καλύπτεται από ένα χρυσαφένιο αμμουδερό πυθμένα.

 

 

Στην κεντρική θέση βρίσκεται η αμμώδης παραλία της Βορδώνας.
Στην δεξιά πλευρά η βοτσαλένια παραλία της Αγίας Βαρβάρας που πήρε το όνομα της από το βυζαντινό εκκλησάκι που είναι χτισμένο μπροστά στη θάλασσα και το χειμώνα βρέχεται από το κύμα. Το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας που χρονολογείται από το 12ο αιώνα είναι βυζαντινής μορφής και οι αγιογραφίες που σώζονται μέχρι σήμερα χρονολογούνται από το 1882.

Όσον αφορά την διασκέδαση σας, η Μάνη δεν θα σας απογοητεύσει.

Διαθέτει δεκάδες χώρους εστίασης, παραδοσιακούς, λιτούς αλλά και πολυτελείς όπου μπορείτε να γευθείτε ότι φαγητό επιθυμείτε καθώς και το Γύθειο και την Αερόπολη για να πιείτε το ποτό σας.

Η πρόσβαση στο νομό μπορεί να γίνει με τη χρήση αυτοκινήτου μέσω του υπάρχοντος οδικού δικτύου.

Για αυτό μην αργείς και προγραμμάτισε το ταξίδι σου την όμορφη Μάνη. 

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

Νεότερα Άρθρα

Τα 4 πιο στοιχειωμένα ξενοδοχεία στον κόσμο 

Her News

Απόδραση το Σαββατοκύριακο: Όλα όσα αξίζει να δεις στην Κύθνο

Her News b

Λευκάδα: Μια αίσθηση Καραϊβικής στην Ελλάδα

HerNews ka