HerNews.gr
LIFESTYLE Συνταγές

Το τσιγαριστό ρύζι μπασμάτι με φιδέ πάει με όλα τα φαγητά

Ειδικά ως συνοδευτικό σε κοτόπουλο ή κρέας, ταιριάζει ιδανικά. Το ρύζι περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και βιταμίνες Β και Ε. Συνδυάζοντάς το με πρωτεΐνη, έχεις το τέλειο φαγητό.

Ξεφεύγοντας από τις κοινότυπες συνταγές που θέλουν το ρύζι ως ένα απλό πιλάφι που μπαίνει στο τραπέζι για να μας χορτάσει περισσότερο, σου έχουμε μια έξτρα εύκολη και νόστιμη συνταγή που μόλις τη δοκιμάσεις, θα θέλεις να την φτιάχνεις συνέχεια.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το ρύζι με τον φιδέ ταιριάζουν πάρα πολύ ως ενιαία γεύση, με το δεύτερο να του προσδίδει παραπάνω υφές και εκρήξεις γεύσεων μόλις τσιγαριστεί. Ας δούμε τη συνταγή. 

Υλικά
  • 3 φακελάκια ρύζι μπασμάτι ή 2 κούπες του καφέ μεσαίου μεγέθους
  • 2 φωλιές φιδέ
  • 1 κύβο ζωμού κότας
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι ή 1 βούτυρο (αναλόγως την προτίμηση)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, αφήνουμε το λάδι ή το βούτυρο να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον φιδέ σπασμένο με το χέρι μας σε τρίμμα και το αφήνουμε να τσιγαριστεί, ωσότου πάρει ένα χρυσαφί προς καφέ χρώμα. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε και το ρύζι και τ’ αφήνουμε να τσιγαριστούν μαζί για ένα λεπτό περίπου ακόμη. Μόλις και το ρύζι ”χρυσαφίσει” θα συμπληρώσουμε με 2 1/2 κούπες μεσαίου μεγέθους νερό και θα χαμηλώσουμε τη φωτιά στο μισό. Στην πρώτη βράση του νερού θα ρίξουμε τον ζωμό κότας, το αλατοπίπερο και λίγο ξύσμα λεμονιού. 

Θ’ αφήσουμε το ρύζι μας να βράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι έχει απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά του. Το σουρώνουμε και το σερβίρουμε αχνιστό. Αυτή η παραλλαγή του απλού πιλαφιού θα αφήσει όλους όσους το δοκιμάσουν με το στόμα ανοιχτό. Ο φιδές γίνεται crispy και το ρύζι δένει αρμονικά μαζί του.

 

Νεότερα Άρθρα

Λινγκουίνι με φέτα και ντοματίνια στον φούρνο

Her News

Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά στον φούρνο

Her News

Ταλιατέλες με σπανάκι και ντοματίνια σε σάλτσα φέτας

Her News