HerNews.gr
Health LIFESTYLE

Οι 4 τροφές που μας κάνουν πιο έξυπνους

Η εξυπνάδα, το ακονισμένο μυαλό και η διαρκείς εκγύμναση του εγκεφάλου είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για την υγιή ανταπόκρισή του στις καθημερινές ασχολίες και προκλήσεις. Στην ενίσχυση του βοηθούν και οι τροφές.

Ποιες είναι αυτές οι 4 συγκεκριμένες τροφές που μας κάνουν πιο έξυπνους και ικανούς να διατηρήσουμε την οξυδέρκειά μας;

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε χολίνη που βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξης νέων εγκεφαλικών κυττάρων, καθώς και νευρικές συνδέσεις, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον εγκέφαλο και τη μνήμη σου. Επίσης είναι από τις τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Κ, η οποία βοηθά στην ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμης. Το να τρως ένα φλιτζάνι μπρόκολο 3 φορές την εβδομάδα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ζωντανέψεις τη δύναμη του εγκεφάλου.

Καρύδια (στις λατρεμένες υπερ – τροφές)

Ένα πολύ δημοφιλές super food που ενισχύει την εγκεφαλική δραστηριότητα, είναι τα καρύδια. Περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό Ω3 λιπαρών οξέων σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Τα οξέα αυτά έχουν μια προστατευτική επίδραση στο μυαλό σου, δεδομένου ότι αυξάνουν τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τις γνωστικές ικανότητες και τη μνήμη.

Walnuts on wooden table
Άγριος σολομός

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται λιπαρά οξέα για να λειτουργήσει σωστά, καθώς αποτελείται κατά 60% από λίπη. Ο άγριος σολομός είναι από τις τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 λιπαρά, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της δύναμης του εγκεφάλου, αλλά βοηθά και στο να αποτρέψει τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Πράσινο τσάι

Η εγκεφαλική σου δύναμη θα αυξηθεί με την κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών φρέσκου, πράσινου τσαγιού. Επίσης, βοηθά στην τόνωση μνήμης και της συγκέντρωσης και μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου του Πάρκινσον.

Νεότερα Άρθρα

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να πάρετε τις πολυβιταμίνες σας;

HerNews ka

Bιταμίνες: Πότε πρέπει να τις λαμβάνετε ώστε να είναι αποτελεσματικές

HerNewskl

Υπάρχουν τροφές κατά της κυτταρίτιδας;

Her News