HerNews.gr
Ψυχολογία

3 συνήθειες που θα αλλάξουν την καθημερινότητα σου!

Μπορείς με απλά βήματα κι 3 μόνο συνήθειες να αλλάξεις την καθημερινότητα σου προς το καλύτερο. Στις μέρες που διανύουμε είναι πολύ απλό και εύκολο να το κάνεις. Το παν είμαστε εμείς. Η σωματική και η ψυχική υγεία μας!

Πιες ελαφρύ γάλα αντί για άπαχο

Οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να αμφισβητούν σοβαρά τα οφέλη του αποβουτυρωμένου γάλακτος στην υγεία μας. Η αντικατάσταση του ημιαποβουτυρωμένου με πλήρως αποβουτυρωμένο γάλα δεν έχει σχετιστεί με απώλεια βάρους. Ενώ σε μελέτες που έγιναν σε παιδιά διαπιστώθηκε ότι όσα έπιναν γάλα με 0% λιπαρά ήταν πιο πιθανό να πάρουν βάρος συγκριτικά μ’ εκείνα που έπιναν πλήρες.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το πιο παχύ γάλα αυξάνει τον κορεσμό και μειώνει τις πιθανότητες να φας κάτι λιπαρό αργότερα. Προτίμησε γάλα με 1,5-2% λιπαρά. Θεώρησέ το όμως ως μέρος του σνακ σου. Όχι ως το ρόφημα που συνοδεύει το σνακ. Το πλήρες γάλα είναι αρκετά πλούσιο, παραμένει όμως πιο υγιεινό από 1 φλιτζάνι γάλα 0% μαζί με 2 μπισκότα.

Αλμυρό για πρωινό

Εάν αντικαταστήσεις το γλυκό με αλμυρό πρωινό με αβγά (με μπέικον γαλοπούλας ή ομελέτα με μπρόκολο). Με αυτόν τον τρόπο θα προσλάβεις πέντε με έξι φορές λιγότερη ζάχαρη απ’ ό,τι αν αποφάσιζες να κόψεις τη ζάχαρη από τον καφέ σου. 

Κοιμήσου πάνω από 8 ώρες το βράδυ

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην υγεία σου. Σε έρευνα που έγινε το 2013 οι επιστήμονες συνέκριναν δεδομένα μιας ομάδας ατόμων που κοιμόνταν 6 ώρες κάθε βράδυ και μιας που κοιμόνταν 8,5 ώρες. Βάλε στο πρόγραμμα σου το σημαντικότερο πράγμα: τον ύπνο!

Νεότερα Άρθρα

5 tips για να βελτιώσεις την συγκέντρωση σου

Her News

New year, new me: Ώρα να το κάνεις πραγματικότητα

Her News b

Πως επηρεάζει η όπερα την ψυχολογία μας

HerNews ka