HerNews.gr
Ψυχολογία

Χαμογέλα! Κάνει καλό!

Μπορεί να ζούμε σε περίεργες συνθήκες. Μπορεί ακόμα και να έχουμε χάσει την ελπίδα αλλά κάτι που σίγουρα είναι δικό μας, είναι το χαμόγελο. Ακόμα και κάτω από την μάσκα, χαμογέλα! Κάνει καλό!

Ξέρεις ποια είναι τα ωφέλη του να χαμογελάς; Αν όχι διάβασε τα παρακάτω είμαι σίγουρη ότι το Μότο “χαμογέλα” θα το κάνεις δικό σου!

Χαμηλώνει τους καρδιακούς παλμούς

Το χαμόγελο έχει την εκπληκτική ιδιότητα να «χαλαρώνει» τη καρδία. Κατά τη διάρκειά του, πέφτουν οι καρδιακοί παλμοί και ελαφρύνεται το έργο της καρδιάς. Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να ζουν με χαμόγελο στα χείλη, αντιμετωπίζουν καρδιακές παθήσεις σε πού μικρότερα ποσοστά από τους… αγέλαστους.

Μειώνει το στρες

Ενα από τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας μπορεί να αντιμετωπιστεί με το πιο απλό τρόπο. Το στρες αποτελεί μόνιμο φαινόμενο της σύγχρονης κοινωνίας και έιναι προάγγελος πολλών σοβαρών προβλημάτων υγείας. Χαμογελώντας, ο οργανισμός αυτόματα ανακουφίζεται από το στρες. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται καταπολεμούν τις ορμόνες που προκαλούν στρες σε τεράστιο βαθμό.

Αυξάνει τη παραγωγικότητα

Υπάρχουν μέρες που οι ιδέες πηγάζουν ασταμάτητα από το μυαλό μας και άλλες που η έμπνευση μας δείχνει να στερεύει. Για τις μέρες που οι ιδέες δεν… κατεβαίνουν με τίποτα, το χαμόγελο είναι η καλύτερη λύση. Το μυαλό «καθαρίζει» και έρχεται πάλι σε θέση να παράγει, με προϋπόθεση να τονωθεί από λίγες στιγμές γέλιου.

Συμβάλλει στην αξιοπιστία

Οταν ένας άνθρωπος εμφανίζεται χαμογελαστός, τότε οι μελέτες δείχνουν ότι θεωρείται περισσότερο «έμπιστος» στους κύκλους του. Το χαμόγελο, με προϋπόθεση να είναι αλλά και να φαίνεται αληθινό, είναι ικανό να χτίσει τα πρώτα στάδια μιας σχέσης από μόνο του. Η αίσθηση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας αυξάνονται αποτελεσματικά, όταν βρίσκεται ένα χαμόγελο απέναντι μας.

Σπάει την αμηχανία

Οταν βρισκόμαστε σε αμήχανες καταστάσεις, το χαμόγελο είναι πάντα εκεί για να μας «σώσει». Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να αποφύγει κάποιος περίτεχνα μια άτυχη στιγμή και να αντιστρέψει το κακό κλίμα σε θετικό.

Αυξάνει τη διάρκεια της ζωής

Ισως το πιο σημαντικό όλων των προτερημάτων που μας προσφέρει το χαμόγελο. Η διάρκεια ζωής όσως χαμογελούν πολύ, αυξάνεται σημαντικά. Σύμφωνα με μελέτες, το χαμόγελο μπορεί να προσφέρει ακόμα και 7 χρόνια ζωής στον άνθρωπο

Νεότερα Άρθρα

Προλήψεις: Πόσες από αυτές πιστεύεις;

Her News

Μετατραυματικό σοκ: Τι είναι και πώς μπορεί να επηρεάσει & να στιγματίσει τη μετέπειτα ζωή ενός παιδιού;

HerNews ka

Lucky Girl Syndrome: Το κλειδί για να πετύχεις τους στόχους σου

Her News