HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τριήμερο εθνικό πένθος για το Μίκη

Με αναφορά στον θάνατο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και παράλληλα κύρηξε τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Μίκη.

«Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει» είπε ο Πρωθυπουργός για τον Μίκη

«Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός».

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε, «όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός», κάνοντας αναφορά στον Κωστή Παλαμά. Μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές. Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει».

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

Τη σημερινή μας συνεδρίαση σκιάζει δυστυχώς μία πολύ θλιβερή είδηση: Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός.

Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, «όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός». Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές.

Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει.

Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών.

Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος.

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Τοπικές βροχές και νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας

HerNews ka

Έτσι συνέβη η ανείπωτη τραγωδία στις Σέρρες – Τα μοιραία λάθη και η απόδοση ευθυνών

Her News

Βέροια: Μητέρα πέταξε στο φράγμα του Αλιάκμονα το 11 μηνών μωρό της

Her News