HerNews.gr
Ελλάδα

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων

Ο σπουδαιότερος Έλληνας συνθέτης όλων των εποχών, ο Μίκης Θεοδωράκης,έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, ο αστείρευτος μουσικοσυνθέτης και ακατάβλητος αγωνιστής, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών για τη συνοικία των αγγέλων αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Ο κόσμος θα έχει τήν ευκαιρία να του πει τον στερνό αντίο, στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη.

Στον ίδιο ναό θα ψαλεί και η νεκρόσιμος ακολουθία, την Πέμπτη, στις 15.00. Μέχρι στιγμής, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ο τόπος που θα ταφεί ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, Ο ίδιος πάντως είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά  Χανίων, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γονιών και του πολυαγαπημένου του αδερφού.

Η κόρη του , Μαγαρίτα, επιθυμεί να γίνει η  ταφή του στο Βραχάτι της Κορινθίας, όπου βρίσκεται το οικογενειακό εξοχικό και η ίδια περνά τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει προτείνει να γίνει εκταφή μετά από τρία χρόνια και να ταφεί οριστικά στον Γαλατά των Χανίων, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει.

Επίσημη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα, θα εκδοθεί μέσα στην ημέρα. 

Νεότερα Άρθρα

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο πάντα χρυσός στις καρδιές μας

Her News b

Πάνος Αργιανίδης: Απειλεί να αυτοκτονήσει ο πρώην παίκτης του Survivor στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου

Her News b

Σάκης Αρναούτογλου: Μια “πολύ πρώτη γενική πρόβλεψη” για τον χειμώνα

Her News b