HerNews.gr
Ελλάδα

Κορονοϊός : Την άνοιξη του 2022 θα τελειώσουμε με την πανδημία

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ιατρών Ασφαλιστικών Ταμείων (KBV) Αντρέας Γκάσεν σε συνέντευξή του εκτίμησε ότι ο Κορονοϊός θα «τελειώσει» την άνοιξη του 2022.

Η πανδημία έχει ακόμα καιρό μπροστά της, καθώς παγκοσμίως είμαστε πολύ μακριά από το επιθυμητό επίπεδο ανόσιας που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των εμβολιασμών.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ιατρών Ασφαλιστικών Ταμείων (KBV) Αντρέας Γκάσεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post» τα εξής:

«Η πανδημία θα διαρκέσει ίσως άλλους έξι έως εννέα μήνες. Εκτιμώ ότι ο Κορονοϊός θα τελειώσει την άνοιξη του 2022. Μέχρι τότε, το ποσοστό εμβολιασμού θα είναι λίγο υψηλότερο, αλλά πάνω απ ‘όλα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει με αντισώματα θα αυξηθεί. Οι περιορισμοί θα γίνουν τότε πιθανόν εντελώς περιττοί»

Και συνέχισε, εκτιμώντας τα εξής:

«Ο αριθμός των λοιμώξεων θα αυξηθεί ξανά το φθινόπωρο. Ωστόσο, ο αριθμός των σοβαρών ασθενειών θα παραμείνει πολύ χαμηλότερος από αυτόν του περασμένου χειμώνα».

Κορονοϊός: Τι θα γίνει με τα εμβόλια στα βρέφη και τα μικρά παιδιά 

Ο γενικός γραμματέας της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (DIVI), Φλόριαν Χόφμαν, αναμένει εμβόλια για βρέφη από το 2022, για να αντιμετωπιστεί ο Κορονοϊός στις πολύ νεαρές ηλικίες.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι από το επόμενο έτος θα υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και για νεογέννητα», δήλωσε ο παιδίατρος στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

«Γίνονται διάφορες μελέτες από την Biontech και τη Moderna αυτή τη στιγμή, μερικές μάλιστα και για βρέφη. Εκτιμώ ότι εμβόλιο για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών θα υπάρχει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Αυτή η ηλικιακή ομάδα αναμένεται ότι θα λαμβάνει μειωμένη δόση εμβολίου για να αντιμετωπιστεί ο Κορονοϊός», πρόσθεσε ο παιδίατρος Χόφμαν σχετικά με τον εμβολιασμό στα βρέφη.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεότερα Άρθρα

Αυτοί θα είναι Yπουργοί στις 26 Ιουνίου – Ποιοι μένουν εκτός

Her News

Μυτιλήνη: 19χρονος πρόσφυγας από το Ιράν αρίστευσε στις πανελλαδικές

Her News

Βίλνιους: Ξεκίνησε η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ερντογάν

HerNews ka