HerNews.gr
Διεθνή

11η Σεπτεμβρίου: Στο φως όλη η αλήθεια με απόρρητα έγγραφα του FBI

Εκτελεστικό διάταγμα υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καλώντας το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει ξανά το ζήτημα αποχαρακτηρισμού της έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε δεσμευτεί προεκλογικά για διαφάνεια γύρω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 ετών από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωση του ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει:

«Υπέγραψα εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο καλείται το αρμόδιο τμήμα Δικαιοσύνης και άλλες υπηρεσίες να αναλαβάνουν τη δημοσιοποίηση αποχαρακτηρισμένης έκθεσης με έγγραφα που σχετίζονται με τις έρευνες των μυστικών υπηρεσιών για την 11η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το διάταγμα, ο γενικός εισαγγελέας καλείται να δημοσιοποιήσει τους επόμενους έξι μήνες τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα»

Ακόμα, στην ανακοίνωση αναφέρεται στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου και τονίζεται:

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την οδύνη των οικογενειών των 2.977 αθώων ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση της  ιστορίας μας. Γι’ αυτούς δεν ήταν μόνο μια εθνική και διεθνής τραγωδία. Ήταν μια προσωπική καταστροφή.
Η σκέψη μου εξακολουθεί να είναι με τις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου που υποφέρουν. Το επιτελείο μου θα συνεχίσει να συνεργάζεται, με σεβασμό, με τα μέλη αυτής της κοινότητας. Χαιρετίζω τις φωνές αυτές καθώς χαράσσουμε έναν νέο δρόμο προ τα μπροστά».

Οι 1.800 οικογένειες θυμάτων των τρομακρατικών επιθέσεων, ανάμεσα σε αυτές και των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, με επίσημη επιστολή έχουν ζητήσει διαφάνεια από το επιτελείο της αμερικανικής κυβέρνησης για τον ρόλο αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας.

Ο κίνδυνος που εγκυμονεί για την εθνική ασφάλεια η δημοσιοποίηση των εγγράφων, τονίζεται πάντως στο εκτελεστικό διάταγμα και στην περίπτωση που υπάρξουν σοβαροί λόγοι, τα έγγραφα θα παραμείνουν απόρρητα.

Νεότερα Άρθρα

Eurovision: Μαυροβούνιο & Βόρεια Μακεδονία αποσύρονται από τον διαγωνισμό

Her News

Σεισμός-Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 33.000 οι νεκροί – Εκατοντάδες χιλιάδες οι άστεγοι

Her News

Kristen Stewart: Όπως δεν την έχουμε ξανά δει για το εξώφυλλο του Rolling Stone

HerNews ka