HerNews.gr
Καριέρα

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές: Οδηγός επιβίωσης

Η επιστροφή στη δουλειά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, συνοδεύεται συνήθως από αρνητικά συναισθήματα, βαρεμάρα και άγχος.

Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς όλοι μας νιώθουμε πως πρέπει να μπούμε ξανά σε ρυθμούς πίεσης και υποχρεώσεων.

Το σίγουρο είναι ότι θα ήθελες να κάνεις παραπάνω διακοπές, να χαλαρώσεις αγναντεύοντας τη θάλασσα και να μην έχεις σκοτούρες και τον προϊστάμενο με τις παραξενιές του πάνω από το κεφάλι σου.
Όμως, είναι ώρα να γυρίσεις στη δουλειά και γι αυτό καλό είναι να ξέρεις κάποια tips που θα σου κάνουν τη μετάβαση από την παραλία στο πόστο εργασίας σου ευκολότερη.

Κλείσε τη μύτη και κάνε βουτιά στη δουλειά, ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές:
Έχε σωστή οργάνωση

Κάνε ένα πλάνο για τις υποχρεώσεις που έχεις μετά τις διακοπές. Βάλε ένα χρονοδιάγραμμα, ώστε να μην πελαγώσεις όταν επιστρέψεις στο γραφείο. Κράτα σημειώσεις για να μην ξεχάσεις κάτι..Θα σε βοηθήσει πολύ να οργανώσεις το χρόνο σου και να βγάλεις όλη την απαραίτητη δουλειά χωρίς να αγχωθείς. Την πρώτη μέρα σίγουρα θα νιώθεις έξω από τα νερά σου, γι αυτό καλύτερα να έχεις έτοιμη τη λίστα σου..

Πάρε ένα κομμάτι από τις διακοπές μαζί σου

Είναι ωραίο οι αναμνήσεις των διακοπών να μας ακολουθούν για καιρό αφού τελειώσουν. Μπορείς να βάλεις για wallpaper στον υπολογιστή, την αγαπημένη σου φωτογραφία από τις διακοπές. Η να εκτυπώσεις μια φωτογραφία και να την έχεις στο γραφείο σου.

Μην πέσεις με τα μούτρα

Κράτα δυνάμεις, μην πατήσεις γκάζι στη δουλειά από την πρώτη μέρα. Προσπάθησε να μπεις στο mood σωματικά και ψυχολογικά. Συνήθως χρειαζόμαστε μια εβδομάδα αναπροσαρμογής στην καθημερινότητα.

Μίλα για τις διακοπές σου

Η επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές είναι κατάλληλη ευκαιρία για επικοινωνία με τους συναδέλφους. Σίγουρα και αυτοί βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εσένα. Ακόμη και αν δεν έχεις πολλά κοινά μαζί τους ο προορισμός των διακοπών, το πως περάσατε, οι παραλίες και το φαγητό μπορούν να αποτελέσουν ωραία θέματα συζήτησης, ακόμα και με την πιο αντικοινωνική συνάδελφο.
Και λέγε, λέγε, πέρασε κιόλας η πρώτη μέρα…

Και για να πάρεις κουράγιο, δες πως πέρασε η δική μας πρώτη μέρα στο γραφείο μετά τις διακοπές!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HerNews (@hernewsgr)

Καλή επάνοδο!

Νεότερα Άρθρα

Βάλε στόχους ανά εβδομάδα για να αλλάξεις την ζωή σου προς το καλύτερο

Her News

Γιατί το να βρείτε έναν μέντορα μπορεί να είναι μια πολύ καλή ιδέα;

Her News

Τα 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενα επαγγέλματα μέχρι το 2027

Her News