HerNews.gr
Fitness

Σταφύλι: Χαρίζει υγεία και ομορφιά

Το σταφύλι, το φρούτο του Σεπτεμβρίου, είναι ξεχωριστό, όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τις αμέτρητες θεραπευτικές ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό μας!

Τα σταφύλια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής και έχει ξεχωρίσει από την αρχαιότητα.

Το σταφύλι έχει λίγες θερμίδες, τα 100 γραμμάρια παρέχουν μόλις 70 kcal, και είναι πλούσια πηγή μετάλλων όπως ο χαλκός, ο σίδηρος, και το ασβέστιο. Είναι φρούτο που δεν παχαίνει, εκτός αν καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα. Έχει επίσης αντιαλλεργικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές καθώς και ιδιότητες.

Δοκίμασε μάσκα ομορφιάς από σταφύλι στο πρόσωπο

 Κι όμως, μια διαχρονική για την επιδερμίδα μας μάσκα είναι από σταφύλι, αφού βοηθάει στη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών μας.

Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείται ως μάσκα στο δέρμα μας, καθώς βοηθά στο να το παραμένει απαλό και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Απλά πατήστε με ένα κουτάλι τα σταφύλια, ρίχνοντας λίγες σταγόνες λάδι και απλώστε τη μάσκα για 8-10 λεπτά στο δέρμα σας. Θα δείτε απευθείας μόλις αφαιρέσετε τη μάσκα σταφυλιού πως το δέρμα θα είναι ενυδατωμένο και πιο καθαρό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στα μαλλιά σας.

Είναι φρούτο με συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό μας

Το σταφύλι είναι πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Α και βιταμίνης Κ που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας και ταυτόχρονα προσφέρουν πολύτιμα καροτένια, βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση, προσφέροντας μακροζωία αφού οι ουσίες που έχουν τα σταφύλια μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, αυξάνοντας έτσι το προσδόκιμο ζωής μας.

Και βέβαια, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία και οι επιστήμονες λένε πως είναι φρούτο κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου και του προστάτη και του Αλτσχάιμερ.

Το αγαπημένο φρούτο του Σεπτεμβρίου μπορεί να βοηθήσει σε καταστάσεις δυσπεψίας και δυσκοιλιότητας.

Νεότερα Άρθρα

Λιγούρα για γλυκό; Πως θα αντισταθείς!

Her News b

Γυμναστική : Το καλύτερο αγχολυτικό και πως θα ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς

Her News b

Γύρη: Οι καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της

Her News