HerNews.gr
ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ Ψυχολογία

5 λεπτά Ζεν: Μη θυμώσεις στα πρώτα 5 λεπτά ενός τσακωμού

Θυμός. Το κύριο χαρακτηριστικό ενός τσακωμού. Νεύρα και ένταση. Όταν ερχόμαστε σε ρήξη με κάποιον δικό μας ή ακόμη και κάποιον παντελώς άγνωστο, νευριάζουμε και μετά θυμώνουμε. Μπορούμε πριν από όλα αυτά, απλά να πούμε στον εαυτό μας, δεν θα θυμώσω;

Καλώς ήρθατε στο 5 λεπτά Ζεν, τη στήλη που αφιερώνεις 2 λεπτά στο να διαβάσεις το άρθρο και 5 στο να κάνεις αυτό που λέει, παρατηρώντας άρθρο με το άρθρο, αξιοσημείωτες αλλαγές στον εαυτό. Το σημερινό μας θέμα είναι ο θυμός και δη στα πλαίσια ενός τσακωμού.

Πόσες φορές δεν έχουμε ‘’πιάσει’’ τον εαυτό μας να θυμώνει, όταν ένας άνθρωπος ή μια κατάσταση δεν μας αρέσει; Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί με ταχυκαρδία και νεύρα στη προσπάθεια να γίνουμε κατανοητοί ως προς το τι συζητάμε και τι ακριβώς θέλουμε; Τα όρια μας ξεπερνιούνται και θέλουμε να κάνουμε κάτι ώστε να ξεσπάσουμε.

Αυτό το κάτι μπορεί να είναι το να σπάσουμε κάτι μέσα στο χώρο, το να βρίσουμε ή να φωνάξουμε. Πώς καταλήγει όλο αυτό;

Με εμάς να έχουμε χαλάσει την ψυχολογία μας, έχοντας την αίσθηση απορρόφησης όλης της ενέργειας μας από την κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε. Το ζήτημα του τσακωμού, μπορεί πολλές φορές να μην λυθεί καν και ο θυμός μας να παραταθεί.

Μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση;

Η απάντηση είναι ναι. Όπως με όλα τα πράγματα που μας επιφορτίζουν στη ζωή μας, έτσι και με τον θυμό χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα επίμονοι ως προς την αντιμετώπισή του. Να επιμείνουμε στο να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας την καίρια στιγμή.

Πολλές βαθιές ανάσες. Όσες περισσότερες χρειαστεί, μέχρι να νιώσουμε ότι ξαλαφρώνουμε σε ένα επίπεδο και έχουμε τον έλεγχο της αναπνοής. Στη συνέχεια παίρνουμε το χρόνο μας μακριά από το γεγονός που επέφερε την δεδομένη κατάσταση. Αναλογιζόμαστε αν αξίζει να χαλάσουμε τόσο πολύ την ψυχολογία μας και στο τελευταίο βήμα, αναζητούμε εναλλακτική προσέγγιση αντιμετώπισης, εκτός του θυμού.

Όλα αυτά θα μας πάρουν 5 λεπτά και τα υπόλοιπα μπορούμε να τα διαθέσουμε στη δική μας προσωπική χαλάρωση μακριά από το συμβάν. Εκεί όσο χρόνο χρειαστούμε θα τον έχουμε.

Η εξάσκηση των συγκεκριμένων βημάτων, θα φέρει σίγουρα αλλαγή στον τρόπο σκέψης και στην έντονη φόρτιση από το θυμό.

Νεότερα Άρθρα

Σεξ και ζέστη: Έτσι θα το απολαύσετε

Her News b

Ενοχή: Το Υπερ-Όπλο! Πως να σταματήσετε να βασανίζεστε απο αυτήν

Her News

Post vacation blues: Αντιμετωπίστε την μελαγχολία μετά τις διακοπές

Her News