HerNews.gr
LIFESTYLE Συνταγές

Τραχανότο με ντοματίνια και κοτόπουλο

traxanoto
Ποιος να το περίμενε, μέχρι και πριν λίγα χρόνια, όταν η γιαγιά και η μητέρα μου μου έφτιαχναν τραχανά, που λάτρευα  – και λατρεύω -, ότι σήμερα θα τον μαγειρεύουμε σε μορφή ριζότο, τουτέστιν..τραχανότο!

Από βραστός, γλυκός τραχανάς σούπα με τυρί φέτα ή μυζήθρα, μεταβαίνουμε επίπεδο και το εξελίσσουμε σε τραχανότο με ντοματίνια και κοτόπουλο. Νόστιμη, ζουμερή συνταγή με κρεμώδη υφή που ξετρελαίνει τον ουρανίσκο. Ας δούμε πως να την δημιουργήσουμε.

Υλικά που θα χρειαστούμε (4 μερίδες)
  • 1τραχανα για τραχανότο (υπάρχει ειδική συσκευασία)
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε λωρίδες (με ειδικό peeler ή με μαχαίρι)
  • 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες (με ειδικό peeler ή με μαχαίρι)
  • μισό πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση (αν είναι της αρεσκείας σας μπορείτε να τα κρατήσετε και ολόκληρα)
  • 1 λωρίδα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 στήθος από κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε λωρίδες ή τα λεγόμενα ”ξέφτια” (τραβάς το βρασμένο κοτόπουλο προσεκτικά με ένα μαχαίρι δημιουργώτας μικρές κλωστές)
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • μισό ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • Μισή κουταλιά ντοματοπελτέ
  • Μυζήθρα τριμμένη
  • Αλατοπίπερο

traxanoto2

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι γουόκ ή τύπου γουόκ σωτάρουμε τα λαχανικά μας μέχρι να γίνουν ελαφρώς καραμελωμένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τραχανότο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά σχεδόν στο μισό. Με μια κουτάλα προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, σιγά σιγά. Πρώτα περιμένουμε ν’ απορροφήσει το πρώτο νερό και έπειτα ρίχνουμε το επόμενο κ.ο.κ.

Μόλις το τραχανότο αρχίζει να μαλακώνει ελαφρώς, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον ζωμό. Στο τελευταίο ζωμό που θα ρίξουμε προσθέτουμε και το κοτόπουλο. Μόλις το μείγμα μας χυλώσει, το αποσύρουμε απο τη φωτιά. Το σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο και μυζήθρα. Ανακατεύουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο!

 

 

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα

Her News

Συνταγή: Βελούδινη κοτόσουπα με καρότα & ρύζι

Her News b

Σπιτικό γιαούρτι: Εύκολα και γρήγορα

Her News