HerNews.gr
Διασκέδαση

Ύπνος: Με ρούχα ή χωρίς;

Ο ύπνος είναι το σημαντικότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Το να κοιμάσαι άνετα σηματοδοτεί την καλή ή όχι, επόμενη μέρα. Εσύ πως επιλέγεις να κοιμάσαι; Με ρούχα ή χωρίς; 

Τα ρούχα που φοράμε μέσα στο σπίτι είναι μεγάλη υπόθεση. Τα ρούχα του ύπνου αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο συζήτησης και έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις αλλά και έρευνες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει μέσα στο σπίτι να είμαστε όμορφοι και περιποιημένοι. Αυτός είναι ένας λόγος έτσι ώστε νιώθουμε αυτοπεποίθηση ακόμα και όταν χαλαρώνουμε στον καναπέ μας.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι το νόημα του να καθόμαστε σπίτι είναι να είμαστε άνετα, οπότε ρόμπες, πυτζάμες και φόρμες. Ακόμα και αποκριάτικη στολή.

Ο λόγος είναι κυρίως περί του ζητήματος αν στον ύπνο πρέπει να φοράμε πιτζάμες ή να πέφτουμε στο κρεβάτι γυμνοί.

Οι απόψεις διίστανται και τελικά κάθε επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Εσύ τι επιλέγεις; 

Με κάτι άνετο

Οι πιτζάμες είναι μια πολύ καλή επιλογή για αυτούς που κρυώνουν πολύ στον ύπνο. Ακόμα και για εκείνους που δεν αισθάνονται άνετα να ξαπλώνουν χωρίς τίποτα.  Αν κρυώνουμε όμως δεν κάνουμε ποιοτικό ύπνο. Το ίδιο και αν ζεσταινόμαστε.  Το να φοράμε κάτι είναι και η μόνη μας επιλογή, όταν ζούμε με συγκατοίκους ή γονείς. Μην νιώθεις άσχημα αν θες να είσαι ντυμένος. Μπορείς να είσαι σέξυ με ρούχα.  Στην αγορά κυκλοφορούν πλέον γυναικείες και ανδρικές πυτζάμες σε πολύ ξεχωριστά σχέδια που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε περίσταση και να απογειώσουν το στυλ μας, όταν κοιμόμαστε. 

Χωρίς απολύτως τίποτα

Η άλλη άποψη μας λέει ότι δεν πρέπει να φοράμε τίποτα όταν κοιμόμαστε. Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε το σώμα μας σε πολύ καλή θερμοκρασία, ώστε να μπορούμε να κοιμηθούμε ποιοτικά και να αφήσουμε τις αντιγηραντικές ορμόνες να κάνουν τη δουλειά τους.

Επίσης, χωρίς ρούχα το σώμα αναπνέει περισσότερο και το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα ακόμα και στο πιο απομακρυσμένα σημεία. Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται ευρέως, η ζέστη δεν βοηθάει τον εγκέφαλό μας προσαρμοστεί στην ώρα του ύπνου ούτε να κάνει ποιοτικό ύπνο. Επιπλέον, έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι το να κοιμόμαστε γυμνοί μας κάνει να αγαπάμε περισσότερο τη σιλουέτα μας και να ερχόμαστε πιο κοντά με τον άνθρωπό μας. Η γυμνή επαφή σώμα με σώμα εκκρίνει την οξυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης, η οποία ενισχύει το δέσιμο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Νεότερα Άρθρα

WILL.I.AM: Συναντά ξανά τη Britney Spears στο νέο τραγούδι “Mind your business”

HerNews ka

Ηλίας Βρεττός: Το HerNews στην απονομή των πλατινένιων και χρυσών επιτυχιών του

HerNews ka

Κωνσταντίνος Αργυρός: Αναβάλλεται η συναυλία του στη Ρόδο – Μέρος των εσόδων θα δωθεί για την αναδάσωση και σε φιλοζωική του νησιού

HerNews ka