HerNews.gr
Ελλάδα

Στην “αγκαλιά” της Κρήτης ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης

Αθάνατος! Αυτό ακούγεται μαζί με τα τραγούδια τους στα χείλη του κόσμου που ταξίδεψαν για την Κρήτη. Είναι όλοι εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο αλλά και το τεράστιο “ευχαριστώ” στον σπουδαίο Μίκη. Τον Μίκη Θεοδωράκη των Ελλήνων. Ο Μίκης μας.

Αυτη την ώρα, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται στην Μητρόπολη των Χανίων. Λαϊκό προσκύνημα μέχρι και τις 12:00 όπου από εκεί θα μεταφερθεί στην γενέτειρά του, Γαλατά Χανίων. 

Χθες, στις 9 το βράδυ, το φέρετρο με τη σορό του, υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά, έφυγε από το λιμάνι του Πειραιά, με το πλοίο «Blue Galaxy» με προορισμό τα Χανιά.

Εκεί, στα πάτρια εδάφη, υποδέχτηκε, τον τελευταίο των μεγάλων της ελληνικής ιστορίας, λίγο μετά τις 7  το πρωί. 

Στο λιμάνι βρέθηκαν μέλη της οικογένειας του κορυφαίου δημιουργού, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τον διάσημο μουσικοσυνθέτη.

Μία ώρα μετά, η σορός θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Γαλατά, όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία. Εκεί θα επισφραγιστεί το επίσημο πέρασμά του από τα εγκόσμια στην αιωνιότητα.

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η πεζή πομπή προς τον τόπο που ο ίδιος είχε από χρόνια επιλέξει ως την τελευταία του κατοικία. Το κοιμητήριο του Γαλατά και το οικογενειακό μνήμα όπου αναπαύονται οι γονείς και ο αγαπημένος του αδελφός Γιάννης.

Έτσι, με τον τρόπο επιθυμούσε, θα κλείσει ο κύκλος της επίγειας ζωής, της επιφανούς και οικουμενικής προσωπικότητας. Σημάδεψε ανεξίτηλα τη μουσική αλλά και την ιστορία του 20ού αιώνα. 

Στον τελευταίο αποχαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να παραστούν, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Καθώς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη .

Αυτός είναι ο Μίκης μας. Ο Μίκης των λαών, ο Μίκης των Ελλήνων!

Νεότερα Άρθρα

Μαρία Συρεγγέλα: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Her News

Χριστούγεννα: Η Δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης

Her News b

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς κινούνται σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό

Her News