HerNews.gr
Ψυχολογία

Ντους: Γιατί πρέπει να κάνουμε το πρωί

Ουφ πάλι δουλειά, πάλι υποχρεώσεις και ρουτίνα. Ξέρετε ότι αλλάζει η διάθεσή μας με τα απλά; Όπως με ένα πρωινό ντους; Αν φτιάξεις και το καφεδάκι σου μετά και δώσεις χρόνο στον εαυτό σου 5 λεπτά θα δεις που όλα θα είναι καλύτερα! 

Γιατί πρέπει να κάνουμε ντους το πρωί; 

Είναι καλύτερη αφύπνιση από από τον καφέ. Μας ξυπνάει καλύτερα! Τονώνει την κυκλοφορία και επιταχύνει το ρυθμό της καρδιάς. Παράλληλα επιτρέπει την καλύτερη συγκέντρωση το πρωί. Δεν θες να είσαι έτοιμος να αδράξεις την μέρα; 

Είναι καλύτερο για όσους έχουν λιπαρό δέρμα. Αυτό συμβαίνει γιατί την νύχτα ο ιδρώτας παραμένει όλη την ημέρα στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό προκαλεί φραγή στους πόρους. Είναι, επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό. Μην πέφτετε στο “τρυπάκι” του καλοκαιριού και κάνετε κρύο ή το αντίστοιχο ζεστό τον χειμώνα. 

Ανακουφίζει καλύτερα την ένταση των μυών και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί η δυσκαμψία του αυχένα ή ο πόνος στην πλάτη. Εν ολίγης, πονάτε; Κάνετε ένα ντους μόλις ξυπνήσετε και όλα θα είναι καλύτερα! 

Σας κάνει να νιώθετε ωραία και ευχάριστα. Μπαίνετε στο μπάνιο και σκέφτεστε όλα τα “διάφορα” της ημέρας; Τότε χρειάζεστε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο που υπάρχουν άπειρα στην αγορά. Η όμορφη μυρωδιά στο σώμα μας μαζί με μια ωραία κρέμα μετά, μας φτιάχνει την διάθεση. 

Extra tip: Βάλτε μουσική – όποιο είδος σας αρέσει- καθώς απολαμβάνετε το ντους σας και η μέρα θα ξεκινήσει καλύτερα!

Νεότερα Άρθρα

Πανδημία: Το είδος ταινιών που προτιμήσαμε!

Her News b

Μουσική: Γιατί πρέπει να ακούμε σε καθημερινή βάση

Her News b

Δεν κοιμήθηκες καλά; Έτσι θα βγάλεις την ημέρα

Her News