HerNews.gr
Παιδί

Κολατσιό στο σχολείο: Τι να πάρει μαζί το παιδί

Επιστροφή στο σχολείο και σίγουρα εσύ ως μανούλα, σκέφτεσαι τι κολατσιό να παίρνει το παιδί μαζί του. Είναι σημαντικό να τρώει υγιεινά και το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο από το να πάρει κάτι έξω.

Τα παιδιά πρέπει να τρώνε τακτικά και να λαμβάνουν υγιεινές τροφές με θρεπτικές αξίες για τον οργανισμό τους και καλό θα είναι να αποφεύγουμε να τους δίνουμε τροφές που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Πάρε ιδέες για κολατσιό στο σχολείο, που σίγουρα θα του αρέσει!
Σπιτική πίτσα

Μπορείς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική πίτσα με αλεύρι ολικής αλέσεως, φέτα και ντοματούλα. Η πίτσα πάντα αρέσει στα παιδιά και είναι εύκολη λύση, ειδικά αν την φτιάξεις από την προηγούμενη ημέρα.

Σάντουιτς με τορτίγια ή αράβικη πίτα. 

Κάτι διαφορετικό από το κλασικό σάντουιτς. Μπορείς να προσθέσεις μέσα λαχανικά όπως αβοκάντο, τυρί και βραστή γαλοπούλα ή άλλα φρέσκα υλικά που αρέσουν στο παιδί σου.

Κριτσίνια

Κριτσίνια ή κρακεράκια με τυρί σε συσκευασία. Κολατσιό που θα το χορτάσει και είναι μια καλή επιλογή όταν δεν έχεις χρόνο να προετοιμάσεις κάτι άλλο για το σχολείο.

Πίτα

Τυρόπιτα ή σπανακόπιτα σπιτική είναι το τέλειο κολατσιό. (Είτε τη φτιάχνεις εσύ, είτε η γιαγιά, οι πίτες είναι χορταστικές και θα αρέσουν σίγουρα στο μικρό σου!

Γεμιστό κουλουράκι

Γεμιστό κουλούρι Θεσσαλονίκης με τυρί κρέμα. Κόψε το κουλούρι και γέμισε το με απολαυστικό τυράκι, πρόσθεσε αν θες και γαλοπούλα. Ότι πρέπει για πρωινό κολατσιό!

Ξηροί καρποί

Ένα εύκολο σνακ για τις μέρες που δεν υπάρχει χρόνος να φτιάξεις κολατσιό. Σε ένα σακουλάκι μπορείς να βάλεις μια χούφτα αμύγδαλα, καρύδια και σταφίδες.

Μπάρα δημητριακών

Ένα κολατσιό που παρέχει καλή πηγή ενέργειας για το παιδί σου. Είτε σπιτικές, είτε από φούρνο, θα του αρέσει και είναι υγιεινό σνακ.

Φρούτα ή λαχανικά

Βάλε σε ταπεράκι φρούτα εποχής κομμένα σε κυβάκια (συνήθως τα παιδιά τα τρώνε πιο εύκολα όταν είναι κομμένα, ενώ αν τα αφήσεις ολόκληρα, μπορεί να τα γυρίσουν πίσω στο σπίτι). Ακόμα, καρότα και αγγουράκι κομμένα σε μπαστουνάκια, για να συσκευαστούν εύκολα και πρακτικά.

Μπισκότα

Τα παιδιά αγαπούν τα γλυκάκια και ως γνωστόν τα μπισκότα! Μπορείς φυσικά να φτιάξεις σπιτικά μπισκότα ή να αγοράσεις μπισκοτάκια τύπου πτι μπερ.

Κέικ

Το σπιτικό κέικ αποτελεί πάντα την ιδανική επιλογή για κολατσιό! Για να αποφύγεις τα συνηθισμένα που το παιδί μπορεί να βαρεθεί, δοκίμασε να φτιάξεις διάφορες γεύσεις όπως πορτοκάλι, βανίλια, κέικ με σταφίδες, κακάο ή κανέλα. 

Αυγά

Βραστό αυγουλάκι με φέτες από ψωμί του τόστ, θα του δώσει ενέργεια και θα το χορτάσει!

Ετοίμασε το  κολατσιό του από το προηγούμενο βράδυ για να κερδίσεις χρόνο το πρωί, που ούτως ή άλλως θα τρέχεις!

Να αποφύγεις να δίνεις στο παιδί αναψυκτικά και έτοιμους χυμούς, καθώς περιέχουν πολύ ζάχαρη.

Καλύτερα να του κάνεις εσύ ένα φυσικό χυμό με γάλα, γιαούρτι και φρούτα. Κολατσιό που καλό θα ήταν να μην του δίνεις (ακόμα και αν το ζητάει) είναι τα γαριδάκια, οι σοκολάτες, τα ντόνατς και τα κρουασάν με σοκολάτα που δεν προσφέρουν τίποτα καλό στον οργανισμό του.

Ετοίμασε κολατσιό από το βράδυ μαζί με το παιδί σου και ρώτησε το για ιδέες. Με αυτό τον τρόπο θα το εκπαιδεύσεις διατροφικά και θα το μάθεις τη σημασία του να τρώει υγιεινά!

Νεότερα Άρθρα

Πως θα καταλάβω αν το παιδί μου έχει δυσλεξία;

Her News b

Εσείς πότε θα κάνετε παιδάκι; – Αυτή η αδιάκριτη ερώτηση

Her News

Μωρό: Τι μπορεί να υποδηλώνει το κλάμα του;

Her News b