HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Κατερίνα Παναγοπούλου: Δεν με φοβίζει να λέω την άποψή μου

Η ανκοργούμαν του MEGA, Κατερίνα Παναγοπούλου έχει ξεχωρίσει με την παρουσία και την προσωπικότητα της. Νέα, όμορφη, δυναμική, μορφωμένη και.. γυναίκα που δεν μασάει τα λόγια της!

Η ίδια πιστεύει πως η εποχή που οι παρουσιαστές ήταν άχρωμοι αγγελιαφόροι ειδήσεων έχει περάσει, η ίδια επιλέγει να κάνει ενημέρωση με άποψη.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου σε συνέντευξη της στο Gala,  αναφέρθηκε στα όνειρα της από όταν ήταν παιδί:

«Από το δημοτικό σχολείο ήθελα να γίνω ανκοργούμαν. Το είχα σκεφτεί, χωρίς να συνειδητοποιώ τι είναι εκείνο που με εξιτάρει περισσότερο. Μάλλον επειδή οι γονείς μου έβλεπαν πάντα δελτία ειδήσεων και παρατηρούσα με πόση προσοχή τα παρακολουθούσαν ήθελα να το κάνω».

Μίλησε επίσης για τον Γιάννη Πρετεντέρη:

«Φέτος έχουμε και μια πολύ σημαντική προσθήκη στο δελτίο του MEGA, τον Γιάννη Πρετεντέρη στο ρόλο του βασικού σχολιαστή και εντεταλμένου συμβούλου. Πρέπει να σου πω ότι είναι κάτι που με έχει έχει ευχαριστήσει πολύ. Είναι ένα βαρύ όνομα, με τεράστια γνώση και εμπειρία που ό,τι και να πει, όποια άποψη κι αν εκφράσει σ’ αρέσει δε σ’ αρέσει, σε ενδιαφέρει να την ακούσεις. Είμαστε τυχεροί που επέστρεψε στο MEGA».

Η Κατερίνα Παναγοπούλου αποκάλυψε πως ξεκίνησε την παρουσίαση των δελτίων ειδησεων, αλλά και στα χιλιόμετρα που διένυσε πριν την επιτυχία:

«Το πρώτο δελτίο μου ήταν το 2017, την ημέρα των πλημμυρών στη Μάνδρα. Είχα κάνει μόνο δύο δοκιμαστικά. Πρέπει να πω ότι ήταν πολύ αγχωτικό και πολύ βαρύ το κλίμα. Μετά είπα ένα μεσημεριανό δελτίο σαββατοκύριακου και μετά ανέλαβα το κεντρικό δελτίο και πάλι το σαββατοκύριακο. Έγιναν γρήγορα τα πράγματα, ομολογώ, όμως είχαν διανυθεί πολλά χιλιόμετρα προηγουμένως»

«Εκανα το ρεπορτάζ του Υπουργείου Εργασίας, του Υπουργείου Οικονομικών, πολιτικό ρεπορτάζ, εκπομπή, δελτία, όλα με μικρά και πολύ σταθερά βήματα.

«Δε θα ξεχάσω την εποχή του Χίλτον, τότε με την Τρόικα.» ανέφερε η Κατερίνα Παναγοπούλου.

«Ήμασταν καθημερινά σε αναμονή από τις 6 το απόγευμα ως τις 6 το πρωί, δώδεκα ώρες στο λόμπι του ξενοδοχείου να βλέπουμε υπουργούς να μπαινοβγαίνουν και να ανακοινώνουν ότι κόβονται συντάξεις και μισθοί. Είχαμε μία πρωτογενή πληροφορία που άλλαζε τις ζωές των ανθρώπων. Είναι πολύ παράξενο, αν το σκεφτείς. Και έπρεπε να το διαχειριστείς με έναν τρόπο που δε θα λαϊκίσεις και δε θα τρομοκρατήσεις αλλά και δε θα ωραιοποιήσεις», είπε ακόμα η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Χωρίς να μασάει τα λόγια της, η Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε για την εντιμότητα στη δημοσιογραφία, αλλά και τη σχέση της με το γράψιμο:

«Αν προσπαθείς να πείσεις ότι είσαι σοβαρός επειδή λόγου χάρη ντύνεσαι σοβαρά, πάει να πει ότι δεν είσαι σοβαρός. Πέρασε η εποχή της σοβαροφάνειας. Κι είμαι απόλυτη σε αυτό. Ούτε πρέπει να καταπιέζεσαι να μην πεις κάτι επειδή είσαι παρουσιαστής δελτίου. Υπάρχει σε κάποιους η λογική ότι ο παρουσιαστής είναι αγγελιαφόρος ειδήσεων, ότι δεν έχει άποψη και θέση.
Διαφωνώ κάθετα. Το θεωρώ πιο έντιμο να πεις “η άποψή μου είναι αυτή και αυτές είναι οι ειδήσεις”, αρκεί να μην επηρεάζει η άποψή σου τη μετάδοση των γεγονότων. Είναι υποκριτικό και ύποπτο να παριστάνεις ότι δεν έχεις άποψη. Όχι, λοιπόν, δε με φοβίζει να λέω την άποψή μου. Το θεωρώ έντιμο και επιβεβλημένο»

«Θέλω να γράφω. Γιατί από τότε που έγινα δημοσιογράφος είχα μια ακατανίκητη επιθυμία να λέω τα πράγματα που εγώ θεωρώ ότι είναι σωστά. Θέλω να λέω τη γνώμη μου. Ο δημοσιογράφος έχει μια ψευδαίσθηση ότι μπορεί να επηρεάσει προς την κατεύθυνση που θεωρεί σωστή. Νιώθεις ότι είναι το χρέος σου. Πολλές φορές με ρωτάνε αν μπορείς να είσαι παρουσιαστής δελτίου και ταυτόχρονα να λες κάτι αντιδημοφιλές. Θεωρώ ότι μπορείς. Πολλές φορές το κάνω. Και στα δύσκολα, στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου “έπεφτε ξύλο”. Αλλά συνεχίζω και το κάνω συνειδητά. Δε θα άφηνα ποτέ το γραπτό. Όπως ο ηθοποιός έχει το σανίδι, έτσι ο δημοσιογράφος έχει την εφημερίδα»

Αναφέρθηκε ακόμα και στη δυσπιστία που αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο:

«Για να είμαι ειλικρινής, η όποια δυσπιστία ως προς τη γυναίκα έγκειται στο να της αναθέσουν ένα ρεπορτάζ. Υπάρχει η αίσθηση ότι για παράδειγμα μια γυναίκα δε θα αντέξει ένα δωδεκάωρο στο πόδι. Κακώς υπάρχει, αλλά υπάρχει. Αν όμως στο αναθέσουν και δουν ότι το φέρνεις σε πέρας, παύει η όποια δυσπιστία. Δε μου αρέσει η θυματοποίηση. Πάντα το μέσο θέλει να έχεις την είδηση.
Αν την έχεις, μετά είναι περιττή η πληροφορία αν είσαι άνδρας ή γυναίκα. Από την άλλη μπορεί να υπάρχει καχυποψία αναφορικά με το γιατί σε επιλέγουν για μια θέση. Και καμιά φορά μπορεί να μην υπάρχει από τον κόσμο έξω αλλά μέσα στο χώρο που ούτως ή άλλως είναι πολύ ανταγωνιστικός.
Ξαναλέω όμως ότι θεωρώ πως τη στιγμή που θα κάνεις σωστά τη δουλειά σου, θα φέρεις μια καλή τηλεθέαση, θα μιλήσεις σωστά ελληνικά, πράγμα πολύ σημαντικό για το ρόλο ενός παρουσιαστή που πολλές φορές το ξεχνάμε, που δουν ότι έχεις μια μόρφωση και μια κατάρτιση η καχυποψία σβήνει.
Και το πιστεύω βαθιά αυτό. Τώρα αν ένα τρολ στο διαδίκτυο κάνει κάποιο σχόλιο, μπορεί πια να μην το πάρω χαμπάρι»

Η Κατερίνα Παναγοπούλου στη συνέντευξη της, ξεκαθάρισε πως σκοπός της είναι να μεταδώσει την είδηση και όχι να κάνει αντιπαράθεση, τονίζοντας:

«Για μένα το σημαντικό δεν είναι να βγει μάγκας ο δημοσιογράφος. Πολλές φορές προσπαθεί ο δημοσιογράφος να αναδειχθεί μέσα από τη συζήτηση με έναν πολιτικό. Δε με ενδιέφερε ποτέ αυτό. Το μείζον είναι να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει. Όταν θα προσκαλέσω έναν υπουργό στο δελτίο δε με ενδιαφέρει να αντιπαρατεθώ μαζί του για να φανώ πολύ έξυπνη, πολύ μάγκας και πολύ ενάντια στο σύστημα.

Το τηλεοπτικό σόου της αντιπαράθεσης με τους πολιτικούς το θεωρώ παρωχημένο. Δεν είναι η δουλειά μου να στριμώξω κάποιον απλά για να τον στριμώξω, αλλά να μάθω και να μεταδώσω τι συμβαίνει»  είπε κλείνοντας η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Νεότερα Άρθρα

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας μιλά στο HerNews: H πολιτική σημαίνει προσφορά

Her News

James Καφετζής: Μια αποκαλυπτική συνέντευξη

Her News b

Η Ελένη Καγιάβα και ο Γιώργος Μάσσιας μίλησαν για την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανα του 5χρονου γιου τους

Her News