HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να οργανώσεις σωστά τα ρούχα στη ντουλάπα σου

Το Φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για να τακτοποιήσεις τα ρούχα σου, γιατί σε κάνει να νιώσεις πως κάνεις ένα οργανωμένο, νέο ξεκίνημα που θα σε ανανεώσει.

Μια σωστά τακτοποιημένη ντουλάπα μπορεί πραγματικά να σου λύσει τα χέρια, αφού θα βλέπεις όλα τα ρούχα και τα βρίσκεις πιο εύκολα.
Το πρόβλημα με το πως να διπλώσεις τα ρούχα σου και πώς να τα βάλεις στη ντουλάπα σου πάντα σε ταλαιπωρεί. Πραγματικά, είναι απο τις βαρετές δουλειές του σπιτιού και μάλιστα όταν βιάζεσαι να φύγεις, όσο και να τα έχεις τακτοποιήσει, στη ντουλάπα επικρατεί ένα χάος..

Υπάρχει όμως τρόπος να μάθεις να διπλώνεις εύκολα και γρήγορα τα ρούχα σου, ώστε πιάνουν όσο χώρο έπιαναν πριν. Ακόμα, θα τα βρίσκεις πιο εύκολα μέσα στη ντουλάπα σου και δεν θα τα ανακατεύεις όλα μέχρι να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Ξεκινάμε λοιπόν;

Πρώτα απο όλα, ξεχώρισε τα ρούχα σου σε χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά και τοποθέτησε όσα δεν φοριούνται στα πάνω ράφια, ή καλύτερα στο πατάρι!

Κάνε εκκαθάριση στα ρούχα σου

Εστίασε σε αυτά που δε φοράς ποτέ και αν έχεις να φορέσεις κάτι πάνω από ένα χρόνο, τότε έχει έρθει μάλλον η ώρα να το ξεφορτωθείς. Δώσε τα ελαττωματικά και παλιά κομμάτια και κράτα μόνο κλασικά κομμάτια που μπορεί κάποια στιγμή να επιστρέψουν στη μόδα. Δοκίμασε επίσης ποια σου κάνουν, για να μην κρατάς ρούχα που δεν θα φορεθούν ξανα ποτέ.

Οργάνωσέ τα σε κατηγορίες και χρώματα

Το σωστό είναι να χωρίζεις τα ρούχα σου σε κατηγορίες: παντελόνια, φούστες, μπλούζες, πουλόβερ κτλ. Έτσι είναι πολύ εύκολο να ξέρεις πού έχεις τι. Μπορείς να χωρίσεις τα ρούχα σε στυλ και μήκος, για να είσαι πιο οργανωμένη. Για να τα χωρίσεις σε χρώματα, κράτησε τα λευκά και τα μαύρα σε αντίθετες πλευρές της ντουλάπας και οργάνωσε τα υπόλοιπα χρώματα στη μέση.

Ξεχώρισε όσα μπορούν να διπλωθούν

Πολλά από τα ρούχα της ντουλάπας σου μπορούν να διπλωθούν και να μπούν σε συρτάρια ή ράφια.  Δηλαδή τα τζιν, τα πουλόβερ, τα εσώρουχα, τα κολάν, τις κάλτσες και τα μπλουζάκια. Τσέκαρε ότι είναι στεγνά πριν τα διπλώσεις, αλλιώς θα τσαλακώσουν άσχημα.

Οι κρεμάστρες σε μια κατεύθυνση

Γύρισε όλες τις κρεμάστρες σου προς μία κατεύθυνση, ώστε να υπάρχει μια αρμονία και οργάνωση όταν ανοίγεις τη ντουλάπα σου.

Κράτα μόνο αυτά που φοράς

Ξεκαθάρισε τη ντουλάπα σου και θα ξεκαθαρίσεις τη ζωή σου.Το να πετάς ή να χαρίσεις καλύτερα ρούχα που δεν χρειάζεσαι, θα εξασφαλίσει πολύ χώρο στη γκαρνταρόμπα σου.

Δες μερικά tips για το πως να διπλώσεις σωστά τα ρούχα σου στο video που ακολουθεί:

Νεότερα Άρθρα

Ανανέωση Σαλονιού: Όλα όσα πρέπει να τολμήσεις

Her News b

Πως να φέρετε την άνοιξη στη βεράντα σας – 5 εύκολες & οικονομικές ιδέες

HerNews ka

4 εύκολα φθινοπωρινά κόλπα διακόσμησης που οι σχεδιαστές ορκίζονται & που δεν κοστίζουν μια περιουσία

HerNews ka