HerNews.gr
Ελλάδα

Συγκινημένη η Ιωάννα από την στήριξη του κόσμου – Φοβήθηκε τους δημοσιογράφους

Συγκινημένη απο την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μετά την πρώτη ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι. 

Το θύμα της σοκαριστικής επίθεσης βρέθηκε χθες στο δικαστήριο, φορώντας ειδική μάσκα που προστατεύει τα τραύματά της, και έλαβε εκατοντάδες μηνύματα από κόσμο που θαύμασε το θάρρος της.

Στον ΑΝΤ1 η Ιωάννα μίλησε συγκινημένη για όσους στάθηκαν στο πλευρό της, τονίζοντας πως της γέμισαν κουράγιο και ελπίδα:

«Τα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβα, όχι μόνο από φίλους και συγγενείς, αλλά και από άγνωστο κόσμο που δεν γνωρίζω καν, με συγκίνησαν τόσο πολύ» σημείωσε η Ιωάννα. Ο κόσμος που είδα έξω από το δικαστήριο, που έφτασε για να μου συμπαρασταθεί, μού έδωσε κουράγιο και ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο» κατέληξε.

Η Ιωάννα φοβήθηκε με τους δημοσιογράφους

Ο δικηγόρος της, κ. Λύτρας, μιλώντας στην ΕΡΤ,  είπε πως η Ιωάννα φοβήθηκε τους δημοσιογράφους. «Φοβήθηκε και τρομοκρατήθηκε, παραλίγο να ποδοπατηθεί. Μου κράταγε το χέρι και μου έλεγε «πρόσεχε, πρόσεχε»».

Ο κ. Λύτρας επέκρινε τα όσα συνέβησαν, λέγοντας πως «αυτή η εικόνα δεν τιμά κανέναν». Ωστόσο, είπε  πως στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι τού ζήτησαν συγγνώμη και κατά την έξοδο της Ιωάννας από το δικαστήριο, η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική.

Ερωτηθείς για το πώς υποδέχθηκε το θύμα τα τεκταινόμενα της χθεσινής ημέρας, σημείωσε πως ένιωσε ανακούφιση όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά που βρέθηκε σε τόσο πολύ κόσμο και μηνύματα συμπαράστασης, βγήκε ακόμη πιο δυνατή».

Όσον αφορά στην απουσία της κατηγορούμενης στο δικαστήριο, ο κ. Λύτρας είπε:

«Δεν ξέρω αν είναι δικιά της σκέψη το να μην εμφανιστεί ή κάποιοι την έχουν συμβουλέψει, αλλά είναι τελείως λάθος τακτική..επέδειξε ασέβεια και προς το δικαστήριο και προς την Ιωάννα, δεν τόλμησε να εμφανιστεί και να έρθει αντιμέτωπη με το θύμα.
Η χθεσινή ημέρα ήταν διαδικαστική για το δικαστήριο. Το γνώριζε προφανώς η κατηγορούμενη. Το σημαντικό στοιχείο ήταν η ανάγνωση του κατηγορητηρίου, και δεν ήταν εκεί για να ακούσει για το τι κατηγορείται και τι έχει κάνει. Είναι λάθος. Ποια μεταμέλεια; Τι να πει; Για ποιο λόγο δηλαδή; Θα έρθει όποτε θέλει αυτή; Σας το λέω και κρατείστε το, ούτε στις 30 Σεπτεμβρίου θα έρθει στο δικαστήριο. Θα εμφανιστεί μόνο στην απολογία της» 

«Το μόνο που κέρδισε ήταν να θυμώσει τον κόσμο ακόμη παραπάνω. Μεγάλωσαν η οργή και ο θυμός. Η κατηγορούμενη δεν έχει ζητήσει συγγνώμη από την Ιωάννα, αλλά δεν έχει και νόημα. Γνωρίζαμε ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να μην απολογηθεί, όπως δεν παρουσιάστηκε και στο στάδιο της ανάκρισης», τόνισε ο δικηγόρος κ. Λύτρας

Νεότερα Άρθρα

Κακοκαιρία: Πώς θα λειτουργήσουν ΜΜΜ, δημόσιο, σχολεία & καταστήματα

Her News b

Μαίρη Χρονοπούλου: «Την υποστηρίζουμε μηχανικά αλλά δεν βλέπω να έχει προοπτικές»

HerNews ka

Συγκλονιστικό βίντεο από την πτώση του Canadair

HerNews ka