HerNews.gr
Σχέσεις

Ζήλια: Αυτή η μάστιγα

Έχει γίνει τραγούδια, ποιήματα και έργα, έχει γίνει και η αιτία πολλοί άνθρωποι να χωρίσουν. Ο λόγος για τη ζήλια, που αναστατώνει τις σχέσεις μας και μπορεί να φτάσει ακόμα και να τις καταστρέψει, τόσο αυτές όσο και -σε ακραίες περιπτώσεις- ολόκληρη τη ζωή μας.

Από τι δημιουργείται η ζήλια; 

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορεί να κρύβονται πίσω από τη ζήλια. Πιθανώς παίζει ρόλο ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας . Τις περισσότερες φορές, η χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μπορεί να μας προκαλέσουν συναισθήματα ανασφάλειας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εμπιστευτούμε τους κοντινούς μας ανθρώπους. 

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε γιατί αισθάνεστε ζήλια. Ο σύντροφός σας σας δίνει πραγματικά λόγους για να ζηλέψετε; ‘Η επαναλαμβάνετε παλιές συνήθειες από προηγούμενες σχέσεις; Είναι προσωπική ανασφάλεια; Όταν πάρετε τις σωστές απατήσεις θα μπορέσετε να καταλάβετε και που οφείλεται η ζήλεια σας. 

Μην ξεχνάς ότι το παν σε μια σχέση είναι ο διάλογος και όχι η ζήλια.

Μίλησε με τον άλλον άνθρωπο, και ζήτησε του, την κατανόηση του. Να είσαι ειλικρινής σχετικά με την κατάσταση, και αποδέξου αυτό που έχει να σου πει ο άλλος.

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

 

Νεότερα Άρθρα

3 λόγοι για να κάνεις mute τον πρώην σου στο Instagram

Her News b

Ποια τα θετικά και τα αρνητικά των σχέσων μέσω social media;

HerNews ka

Επιστροφή στον πρώην: οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Her News b