HerNews.gr
Ψυχολογία

5 λεπτά Ζεν: Πότε έκανες όμορφες σκέψεις τελευταία φορα;

woman-flower
Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το μυαλό, ώστε να κάνει κάθε μέρα όμορφες σκέψεις.

Οι σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό καθημερινά. Υποχρεώσεις, συνομιλίες και διαπροσωπικές σχέσεις, όλα μπλέκονται σε ένα κουβάρι, κάνοντας το νου να είναι έτοιμος να εκραγεί. Με αυτό τον τρόπο επικεντρωνόμαστε κυρίως στις ”δυσκολίες” και σε όσα έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε, παρά σε κάτι όμορφο που, είτε υπάρχει στη ζωή μας, είτε θέλουμε να υπάρχει.

Αυτή η πάγια αντίδραση του μυαλού μπροστά σε όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας μπορεί ν’ αλλάξει. Η στήλη 5 λεπτά Ζεν, είναι εδώ για μια ακόμη εβδομάδα, ώστε να μας δείξει τον τρόπο.

woman -thoughts

Εκπαίδευση. Επανάληψη μιας συνθήκης, μέχρι που τελικά, γίνεται βίωμά μας. Χρειάζεσαι δυο λεπτά για να διαβάσεις αυτό το άρθρο και 5 από την ημέρα σου, ώστε να πραγματοποιήσεις αυτό που πραγματεύεται. Ξεκίνα να διαβάζεις σε μια αναπαυτική θέση.

Το μυαλό είναι ένα πολυεργαλείο που επεξεργάζεται αδιάκοπα δεδομένα και πληροφορίες κάθε μα κάθε ημέρα. Αυτό που θα σκεφτείς, είναι αυτό που θα κυριαρχήσει στο κεφάλι σου. Αν σκέφτεσαι αρνητικά και αντιμετωπίζεις με άρνηση τις δυσμενείς καταστάσεις στη ζωή σου, το μυαλό θα το αναπαράγει ξανά και ξανά, φέρνοντας στο προσκήνιο αντίστοιχα δυσμενή συναισθήματα.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Γνωρίζοντας ότι από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει μια μικρή απόσταση, εντούτοις μπορούμε να κατορθώσουμε το εξής βήμα. Κάθε ημέρα, για 5 λεπτά, καθόμαστε αναπαυτικά και φέρνουμε στο νου όμορφες σκέψεις. Πράγματα, γεγονότα, ανθρώπους, που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά και φέρνουν ευφορία στο σώμα και το νου.

Αυτό μπορεί να είναι ένα φαγητό, ένας καλός φίλος, ο/η σύντροφος, η οικογένειά μας, μια βόλτα, ένα ταξίδι ή μια ποιότητα που θέλουμε να καλλιεργήσουμε. Για παράδειγμα, αν αποζητώ περισσότερη ηρεμία στη ζωή μου, φαντάζομαι ότι την έχω και φέρνω στιγμές της καθημερινότητάς μου όπου μπορούν να χαρακτηρίζονται από ηρεμία.

΄Ετσι, οι όμορφες σκέψεις θα εδραιωθούν και οι αρνητικές, χρόνο με τον χρόνο θα εξοστρακίζονται. Τώρα που κάθεσαι αναπαυτικά, δοκίμασέ το. 5 λεπτά αρκούν!

 

Νεότερα Άρθρα

Ηρεμία: Τρόποι για να την αποκτήσουμε

Her News b

5 λεπτά ευτυχίας: Μικρές καθημερινές πράξεις που θα σε ανεβάσουν ψυχολογικά

Her News b

Άγχος: Ποιo επάγγελμα αυξάνει περισσότερο το στρες

Her News b