HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέσεις: Δεν ξέρω πως να στο πω αλλά, δεν περνάω καλά

couple
Φύσημα, ξεφύσημα, ανοιγοκλείνεις μάτια και η κατάσταση παραμένει η ίδια. Δεν περνάς καλά. Δεν αλλάζει κάτι, αυτή είναι η διάθεση που επικρατεί μέσα σου.

Οι ερωτικές σχέσεις είναι ταυτόχρονα οι πιο πολύπλοκες και οι πιο απλοϊκές καταστάσεις στις οποίες μπορούμε να βρεθούμε. Ερωτευόμαστε, αγαπάμε, συζητάμε, τσακωνόμαστε, ανακαλύπτουμε τον άλλο και μέσα από τη σχέση ανακαλύπτουμε και εξερευνούμε και τον ίδιο μας τον εαυτό. Ξεκινάμε θέλοντας να περνάμε καλά και χρόνο με τον χρόνο δουλεύουμε γι’ αυτό.

Επεξεργαζόμαστε τα γεγονότα τα οποία μπορούν να προκύψουν μέσα στη σχέση και προσπαθούμε για την καλύτερη λειτουργία της. Τι γίνεται όμως, όταν παρά την προσπάθεια, δεν περνάμε καλά; Όταν κάτι το οποίο μας επηρεάζει άμεσα και μας κάνει να αισθανόμαστε περίεργα, δεν μεταβάλλεται αλλά παραμένει ως πάγια κατάσταση;

couple

Το πρώτο βήμα είναι να μιλήσουμε γι’ αυτό με τον/την σύντροφό μας. Συζητήσεις επί συζητήσεων, για όσο πάει. Αποτιναγμένοι από τον εγωϊσμό που μπορεί να υπάρχει ως πρώτη αντίδραση στο συμβάν, συζητάμε διεξοδικά. Ακόμη και αν φαίνεται αδιέξοδο, αξίζει η προσπάθεια για την εύρεση μιας λύσης.

Και αν μετά από πολύωρες συζητήσεις, η κατάσταση δεν μεταβάλλεται αλλά συνεχίζει να υπάρχει στον ίδιο βαθμό; Αυτό σημαίνει ότι προχωράμε στο δεύτερο βήμα, που είναι η προσωπική ενδοσκόπηση. Αναλογιζόμαστε τι νιώθουμε και από που πηγάζει. Πηγάζει πράγματι από την κατάσταση που υπάρχει στη σχέση ή είναι κάτι πολύ πιο προσωπικό και πιο βαθύ; Τότε το συζητάμε με τον εαυτό μας. Και πάλι διεξοδικά και όσο πάρει. Μπορεί να μας πάρει μέρες. Ενημερώνουμε ότι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο και το δουλεύουμε και αυτό.

Στο τρίτο βήμα φτάνουμε σιγά σιγά στην απόφαση. Μετά από το πέρασμα του χρόνου έχουμε δει και κατανοήσει πολλά και από τις δυο πλευρές τις σχέσεις. Αποφασίζουμε αν αξίζει να συνεχίζουμε και να θέσουμε τη λύση που μπορεί να έχουμε σκεφτεί ή εμείς ή ο σύντροφός μας σε εφαρμογή ή αν χρειάζεται η σχέση να τερματιστεί. Όσο επώδυνο και αν ακούγεται.

Είμαι υπέρμαχος της λύσης. Βάζεις κάτω το πρόβλημα και δουλεύεις προς την επίλυσή του, ειδικά όταν στο σύνολο της σχέσης είσαι καλά και χαρούμενη/ος με ευτυχισμένες στιγμές. Όμως κάποια θέματα που στο μέλλον θ’ αποτελέσουν τη δαμόκλειο σπάθη της σχέσης, καλό είναι να ελέγχονται νωρίς και να κοιτάζουμε αν μπορούμε να πορευτούμε με αυτά ή αν αντιτίθενται πολύ στα δικά μας θέλω.

Και αν κάτι εξυπακούεται είναι το εξής: Όταν δεν περνάμε καλά, να το εκφράσουμε. Εντελώς και ειλικρινώς. Δεν περνάω καλά και αξίζει να στο πω. Πρώτα για τον εαυτό μου και έπειτα για το καλό της σχέσης.

 

Νεότερα Άρθρα

Διακοπές με τη σχέση μας: Τι να προσέξουμε για να αποφύγουμε τις εντάσεις

HerNews ka

Οι σωστοί άνθρωποι στη ζωή μας έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά

Her News

«Διαζύγιο ύπνου»: Είναι καλή ιδέα να έχετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για να βελτιώσετε τον ύπνο σας όπως η Κάμερον Ντίαζ;

HerNews ka