HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Αρετή Κίκερη: Αυτές είναι οι τάσεις στα μαλλιά για το Φθινόπωρο 2021

Η υπεύθυνη των κομμωτηρίων Telis Kikeris, Αρετή Κίκερη μιλά αποκλειστικά στο HerNews και την Μπάγια Αντωνοπουλου για την πορεία της, τις τάσεις στα μαλλιά για το Φθινόπωρο του 2021 και μας αποκαλύπτει tips για λαμπερά και υγιή μαλλιά!

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την κομμωτική; Πόσο σε επηρέασε η οικογένεια σε αυτό;

Από πολύ μικρή βρέθηκα στα κομμωτήρια της οικογενειακής επιχείρησης παρατηρώντας τους γονείς μου να μεταμορφώνουν – σχεδόν μαγικά – τα μαλλιά των πελατών τους.
Πρωτοπόροι στη δουλειά τους, με έκαναν να αναρωτιέμαι πως θα μπορούσα να συνδυάσω την εκπληκτική τέχνη της κομμωτικής με ένα σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο.

Μετά τις σπουδές μου στο Management και το Marketing, ανέλαβα να μετασχηματίσω την επιχείρηση με τρόπο που να ανταποκρίνεται στους εκρηκτικούς ρυθμούς των ημερών μας, χωρίς να αμελώ ότι κορυφή των προτεραιοτήτων μας παραμένει η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Αρετή, θα ήθελα να μας πεις πόσο αλλάζει η ψυχολογία της γυναίκας όταν αισθάνεται όμορφη;

Ασφαλώς και αλλάζει. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι τα μαλλιά είναι η κορνίζα του προσώπου μας.
Σκέψου λοιπόν να έχεις έναν πίνακα ζωγραφικής με μια όχι πολύ κολακευτική κορνίζα και σκέψου από την άλλη να έχεις μπροστά σου τον ίδιο πίνακα ζωγραφικής με μια υπέροχη κορνίζα.

Αυτομάτως τα συναισθήματα βλέποντας κάτι όμορφο γίνονται θετικά και αισθανόμαστε ωραία.
Αυτό λοιπόν για εμάς είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση.
Η αίσθηση του να δημιουργούμε κάτι όμορφο που φτιάχνει την διάθεση της γυναίκας.

Η δυνατότητα να εμπνευστούμε μέσα από τα θέλω της γυναίκας που μας εμπιστεύεται και να κάνουμε πράξη αυτό που είχε φανταστεί και βέβαια η μεγαλύτερη επιβράβευση σε όλο αυτό είναι το χαμόγελο του πελάτη όταν βλέπει το τελικό αποτέλεσμα.

Συνήθως τι ζητάει μια γυναίκα όταν έρχεται σε ένα από τα 14 κομμωτήρια Τέλης Κίκερης;

Συνήθως θέλουν μια αλλαγή είτε σε χρώμα είτε σε κούρεμα και είναι σίγουρες ότι θα την πετύχουμε. Προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες κουπ, χτένισμα, κούρεμα, τεχνικές βαφής, θεραπείες, μακιγιάζ, μανικιούρ και πεντικιούρ.
Οπότε οι κυρίες που θα επιλέξουν να έρθουν στους χώρους μας θα έχουν μια ολοκληρωμένη περιποίηση.

Ποια είναι η τάση στο χρώμα, κούρεμα και χτένισμα των μαλλιών το 2021;

Οι τάσεις για φέτος όσον αφορά το χρώμα είναι οι πιο γήινες και φυσικές αποχρώσεις λαμβάνοντας όμως υπόψιν ένα βασικό παράγοντα τη μοναδικότητα της γυναίκας. Συγκεκριμένα λαμβάνουμε υπόψιν την απόχρωση που την εκφράζει, τα φυσικά της χαρακτηριστικά, την καθημερινότητα της και βέβαια αυτό που της αρέσει.
Μέσα από όλα αυτά εμπνεόμαστε κάνοντας έτσι το χρώμα απόλυτα προσωπική υπόθεση.

  • Σε ότι αφορά στο χτένισμα δημιουργούμε πάνω στη φυσική υφή των μαλλιών δίνοντας κίνηση και αποφεύγοντας τα τυποποιημένα αποτελέσματα.
  • Σε ότι αφορά στο κούρεμα για όσες γυναίκες αγαπούν το έντονο φιλάρισμα αυτή θα είναι η χρονιά τους και βέβαια το κλασσικό καρέ κυριαρχεί ακόμα στις τάσεις.
  • Και βέβαια ας μην ξεχνάμε τα curtain bangs που πλαισιώνουν όμορφα το πρόσωπο.
Αρετή, εσυ προτείνεις ριζικές αλλαγές ή πιο safe επιλογές;

Η πρόταση αποτελείται από πολλούς παράγοντες.
Αρχικά, από το τι θέλει η γυναίκα και κατά πόσο είναι ανοιχτή σε μικρές ή μεγάλες αλλαγές ή σε πιο ασφαλείς επιλογές.
Δεύτερο και εξίσου σημαντικό όμως είναι να διατηρήσουμε σε καλό επίπεδο την υγεία των μαλλιών οπότε ότι και αν αποφασίσουμε να κάνουμε αυτό είναι το κύριο μέλημά μας τα όμορφα μαλλιά.

Τέλος, σε όλο αυτό δεν ξεχνάμε ποτέ την προσωποποιημένη υπηρεσία με άλλα λόγια εξατομίκευση καθώς η οποιαδήποτε πρόταση έρχεται αφού πρώτα έχουμε ελέγξει πράγματα που βασίζονται στην προσωπολογία αλλά και στην χρωματολογία.

Κάποια tips για λαμπερά και υγιή μαλλιά;

Για να έχουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά θα πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τα μαλλιά μας.
Να τα ακούμε και να τα παρατηρούμε.
Όλα τα μαλλιά έχουν ανάγκες και πως αλλιώς μπορούμε να τις διακρίνουμε;
Με την βοήθεια του κομμωτή μας. Άρα λοιπόν διάγνωση, περιποίηση στο κομμωτήριο με διάφορες θεραπείες αλλά και στην συνέχεια στο σπίτι με τα κατάλληλα προϊόντα.

Η Αρετή Κίκερη μας τονίζει:
Προσοχή στην χρήση των προϊόντων, καλό θα ήταν να ακολουθούμε τις οδηγίες του κομμωτή!

Ένα συχνό λάθος είναι η υπερβολική ποσότητα σαμπουάν (να θυμάστε πως τα επαγγελματικά σαμπουάν είναι συμπυκνωμένα και δεν χρειάζονται μεγάλη ποσότητα).

Σε ότι αφορά την μάσκα θα πρέπει να τηρούμε τον προβλεπόμενο χρόνο αναμονής χωρίς υπερβολές για να μην έχουμε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά, καλό ξέβγαλμα, χλιαρό και όχι καυτό νερό.

Ακόμα, θα πρέπει να προσέξουμε να μην χρησιμοποιούμε ποτέ ηλεκτρικά εργαλεία ή σεσουάρ χωρίς το κατάλληλο θερμοπροστατευτικό προϊόν.
Τέλος να τονίσουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και το νερό γιατί ας μην ξεχνάμε η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας…

Ευχαριστούμε θερμά την Αρετή Κίκερη, υπεύθυνη των κομμωτηρίων Telis Kikeris.

Νεότερα Άρθρα

Τζούλια Νόβα: “Όλοι βάλαμε τα κλάματα, και εγώ και η μητέρα μου και, φυσικά, ο Μιχάλης”

HerNewskl

Ελένη Καρακάση: «Έχω ακούσει το “χοντρή” και το “βαρέλα” σαν παιδί»

Her News

Νίκη Κάρτσωνα: Από τη θέση που είμαι τώρα, μου δίνεται η ευκαιρία να δείξω την αγάπη μου για τη μόδα

Her News