HerNews.gr
Health

Πόνος στον αυχένα: Οι κινήσεις που θα σας βοηθήσουν

Πόνος στον αυχένα: Οι κινήσεις που θα σας βοηθήσουν.

Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει και σας πονάει πολύ ο αυχένας σας; Δεν ξέρετε τι να κάνετε και ήδη έχετε αρχίσει να κουράζεστε απο τον πόνο ή την ενόχληση. Υπάρχουν κάποιες κινήσεις που θα βοηθήσουν τον αυχένα σας.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε τον πόνο και την ενόχληση

Το πιο βασικό είναι να βεβαιωθείτε ότι η οθόνη του υπολογιστή σας βρίσκεται στο σωστό ύψος. Το σωστό ύψος είναι στο ύψος των ματιών σας. Όταν δουλέυετε στον υπολογιστή , φροντίστε το σώμα σας να μην καμπουριάζει. Να βρίσκεται σε όρθια θέση και να σκύβετε όσο το δυνατόν λιγότερο. Οι 2 πρώτες ώρες είναι δύσκολες, μετά θα είναι συνήθεια που έγινε λατρεία. 

Όσον αφορά την οδήγηση και τη χρήση του κινητού, θα πρέπει να κάνετε αρκετά διαλείμματα και να μη χάνετε τη σωστή στάση του σώματος, αποφεύγοντας να κάνετε υπερέκταση του αυχένα προς τα εμπρός.

Διατάσεις για τον αυχένα

Κινήστε τους ώμους σας προς τα πίσω και κάτω για 10 φορές. Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις γιατί θα επιβαρύνετε την κατάσταση.

Τεντώστε προς τα πίσω και προσπαθήστε να ενώσετε τις ωμοπλάτες σας για 10 φορές.

Γύρτε το κεφάλι προς τη μια μεριά με στόχο το αυτί σας. Πρέπει να έρθει κοντά με τον ώμο για δέκα φορές. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και από την άλλη μεριά. Δέκα φορές τη μία, δέκα την άλλη. Όχι εναλλάξ.

Όταν βρίσκεστε στο αμάξι, πιέστε το κεφάλι σας πίσω στο μαξιλάρι του καθίσματος ή φέρτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι και μείνετε σε αυτή τη θέση για τριάντα δευτερόλεπτα.

Έναν πολύ μεγάλο και βασικό ρόλο παίζει και ηστάση του σώματός μας όταν κοιμόμαστε. Ο καλύτερος τρόπος να κοιμηθούμε εάν δε θέλουμε να πονάει ο αυχένας μας είναι στο πλάι ή ανάσκελα. ‘Οχι μπρούμυτα επειδή τότε δεν υπάρχει επαρκής στήριξη του αυχένα. 

Νεότερα Άρθρα

Γρίπη: Αυτές οι 10 ευάλωτες ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα – Τα SOS

Her News

Ήλιος: Τι να προσέξουμε για να είναι σύμμαχός μας

Her News

3 Ροφήματα που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας

Her News