HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Βελούδινη κοτόσουπα με καρότα & ρύζι

Ο Σεπτέμβριος είναι η προετοιμασία του χειμώνα. Τι σημαίνει χειμώνας στην κουζίνα; Μα φυσικά σούπα. Ποια σούπα σου έρχεται στο μυαλό; Η κοτόσουπα! Ο Ηλίας Μαμαλάκης έχει την πιο λαχταριστή και εύκολη συνταγή για μια βελούδινη κοτόσουπα!

Υλικά:

1 κοτόπουλο μικρό, ολόκληρο

1 φλιτζάνι Ρύζι

6 καρότα μέτρια, καθαρισμένα

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Η διαδικασία:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 2,5 λίτρα νερό, πλένετε καλά το κοτόπουλο και το βάζετε μέσα στο σκεύος. Προσθέτετε από την αρχή το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλινο και λίγο αλάτι. Βράζετε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. 15 λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε μέσα τα καρότα ολόκληρα.

Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο το βγάζετε προσεκτικά και το ακουμπάτε σε πιατέλα. Βγάζετε τα καρότα και τα ακουμπάτε σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Περνάτε το ζωμό του κοτόπουλου από ψιλό σουρωτήρι να μην έχει κομματάκια από το βράσιμο. Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει.

Ξεψαχνίζετε περίπου 150γρ. από το στήθος του κοτόπουλου. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνετε στο ζωμό που βράζει. Ρίχνετε και τα καρότα ψιλοκομμένα. Δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι ρύζι για σούπα. Αφήνετε τη σούπα να βράσει καλά μέχρι να χυλώσει το ρύζι και να πήξει απαλά η σούπα.

Προσθέτετε το χυμό από ένα λεμόνι, λίγο αλάτι αν χρειάζεται και κατά την ώρα του σερβιρίσματος λίγο πιπέρι. Η σούπα σερβίρεται ζεστή.

Καλή σας απόλαυση!

Νεότερα Άρθρα

Συνταγές: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο ρυζόγαλο

Her News

Pasta Gianduja: Σπιτική και νόστιμη παραλλαγή της κλασσικής συνταγής

Her News b

Tαρτάκια με κρέμα παρμεζάνας: Η συνταγή που όλοι θα λατρέψετε

HerNewskl