HerNews.gr
BRIDE NEWS

7 σημάδια ότι ο γάμος σας θα αντέξει στον χρόνο!

…Και ποιος δεν ονειρεύεται να παντρευτεί τον έρωτα της ζωής του και να ζήσει μαζί του για πάντα!!!
Από την άλλη, όμως, είναι η σκληρή στατιστική… ένα σεβαστό ποσοστό των γάμων (ίσως και το 40%) θα κινδυνέψουν να καταλήξουν σε διαζύγιο!
Ποια λοιπόν είναι τα σημάδια για να αναγνωρίσετε αν ο δικό σας γάμος θα διαρκέσει για πάντα…??

1. Είχατε μια μεγάλη και ανοιχτή δεξίωση γάμου

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που είχαν στο γάμο τους από 200 καλεσμένους και πάνω έχουν 12,5 φορές λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο από εκείνα που γιόρτασαν με μικρές δεξιώσεις ή χωρίς καθόλου δεξίωση. Έτσι, εάν είχατε ένα μεγάλο γάμο με πάρα πολλούς καλεσμένους θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι ο γάμος θα είναι μακροχρόνιος.
Μην παραλείψετε να βρείτε εδώ τον ιδανικό χώρο για σας, ένα κτήμα, μία αίθουσα δεξίωσης ή ένα ξενοδοχείο.

2. Σας χαρακτηρίζει η οικονομική σταθερότητα

Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την αγάπη! Όμως τα εισοδήματα του ζευγαριού, αν αρκούν να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες, μπορούν να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν ή να αποφύγουν τις οικονομικές διαφορές σε μία σχέση. Αυτές οι διαφορές είναι συχνά η αιτία ακόμα και μικρές ασυμφωνίες να μοιάζουν αγεφύρωτα χάσματα που οδηγούν στο άδοξο τέλος του γάμου.

3. Έχετε καλή επικοινωνία μεταξύ σας

Να ανοίξετε την καρδιά σας εκθέτοντας τα τρωτά σημεία σας σε μια σχέση είναι πραγματικά δύσκολο. Αλλά σας βοηθά να μάθετε περισσότερα για τον άλλον και να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον σε βάθος.
Εάν εσείς και ο σύντροφός σας νιώθετε άνετα μεταξύ σας ώστε να μιλάτε ανοιχτά, τότε είναι ένα σημάδι ότι ο γάμος σας μπορεί να διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

4. Βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο

Οι αρνητικές σκέψεις για τον σύντροφό σας πολλές φορές σας ωθούν να εστιάζετε στα αρνητικά του σημεία και στις αδυναμίες του. Αντ’ αυτού, δεχτείτε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και φυσικά ούτε εσείς!
Όταν, όμως, σκέφτεστε για το σύντροφό σας με έναν θετικό τρόπο, θα μετατοπίσετε την εστίασή σας, στα καλά του χαρακτηριστικά, σε αυτά που σας έκαναν τελικά να τον επιλέξετε ως σύζυγο σας. Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα και συμβάλλει στη μακροβιότητα του γάμου σας.

5. Είχατε έστω μία μακροχρόνια σχέση πριν παντρευτείτε

Όσο περισσότερο γνωρίζεις το σύντροφό σου, τόσο καλύτερο λένε οι έρευνες. Μελέτες δείχνουν ότι ζευγάρια που είχαν τουλάχιστον 3 χρόνια σχέση πριν το γάμο τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο. Βέβαια δεν έχει σημασία μόνο η διάρκεια αλλά και η ποιότητα του χρόνου. Αυτό επιτρέπει σε ένα ζευγάρι να γνωρίσει πραγματικά ο ένας τον άλλο ώστε να είναι συνειδητοποιημένοι για τη μεγάλη απόφαση της ζωής τους.

6. Δεν παραλείψατε το γαμήλιο ταξίδι

Ο μήνας του μέλιτος και το γαμήλιο ταξίδι βοηθά στην αποσυμφόρηση του ζευγαριού από το άγχος και το στρες που έχει συσσωρευτεί κατά τις ετοιμασίες του γάμου. Επιτρέπει στο ζευγάρι να επανασυνδεθεί και να ξεκινήσει ο έγγαμος βίος με το ‘δεξί’. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ειδικοί συστήνουν στα ζευγάρια, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, να κάνουν το γαμήλιο ταξίδι τους αμέσως μετά το γάμο και μην το αφήσουν για αργότερα.

7. Εστιάζετε στην ουσία και το περιεχόμενο

Ενώ μερικοί άνθρωποι θεωρούν την εξωτερική εμφάνιση και την οικονομική επιφάνεια ως τους σημαντικότερους παράγοντες όταν επιλέγουν το σύντροφό τους, οι έρευνες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που εστιάζουν περισσότερο στην εσωτερική ομορφιά από ό,τι στην εξωτερική εμφάνιση και τον πλούτο έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο.

Δείτε περισσότερα εδώ 

 

Νεότερα Άρθρα

Tips για τα τέλεια νυφικά εσώρουχα!

Her News

Μονόπετρα: Οι πιο πρωτότυπες ιδέες για δαχτυλίδι γάμου

Her News

Selena Gomez: H εντυπωσιακή της εμφάνιση με νυφικό που ενθουσίασε τους fans της!

HerNewskl