HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Μήπως είσαι έγκυος και δεν το έχεις καταλάβει;

Μπορεί να είσαι έγκυος και να μην το έχεις καταλαβει; Κι όμως..γίνεται! Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορεί να προμηνύουν τον ερχομό του πελαργού που να τα έχεις και εσύ να μην τα συνδιάζεις με εγκυμοσύνη.

Πρησμένο στήθος 

Δυο εβδομάδες μετά από τη σύλληψη οι ορμόνες αλλάζουν και μπορεί να κάνουν το στήθος πιο ευαίσθητο και πρησμένο. Αυτό βέβαια είναι σύμπτωμα που εμφανίζεται και πριν από την περίοδο και για το λόγο αυτό δεν αποτελεί από μόνο του σύμπτωμα εγκυμοσύνης. 

Κούραση

Νιώθεις ξαφνικά μεγάλη κούραση και ανεξήγητη εξάντληση; Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι διότι κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης τα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης αυξάνονται. Για πολλές εγκύους, η κούραση συνεχίζεται μέσα από το πρώτο τρίμηνο, αλλά στη συνέχεια υποχωρεί..

Δυσκολία στην αναπνοή
Μήπως νιώθεις δύσπνοια και κουράζεσαι ξαφνικά όταν ανεβαίνεις μια σκάλα; Θα μπορούσε να είναι επειδή είσαι έγκυος. Το έμβρυο χρειάζεται οξυγόνο και εσυ νιώθεις μια αυξημένη ανάγκη για οξυγόνο. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά καθώς το μωρό αρχίζει να ασκεί πίεση στους πνεύμονες και το διάφραγμα σου.
  

Νεότερα Άρθρα

Γιατί μπορεί να πονάει η πλάτη σας στην εγκυμοσύνη;

Her News

Εγκυμοσύνη: Πρώιμα σημάδια πριν την απώλεια περιόδου που δηλώνουν ότι είστε έγκυος

HerNews ka

Γονιμοποίηση: Πόσες ημέρες μετά την επαφή μπορεί να γίνει η σύλληψη;

Her News