HerNews.gr
Fitness

3 ασκήσεις για ν’ αποκτήσουμε κοιλιακούς άμεσα

Οι πολυπόθητοι κοιλιακοί. Ο ντόρος που γίνεται γι’ αυτούς, ξεκινά περίπου μέσα χειμώνα με την έκραφη ”Να γυμνάσω κοιλιακούς για την παραλία” και τελειώνει τέλη Αυγούστου.

Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα μηνών, αναλογιζόμενοι το σώμα μας, σκεφτόμαστε αμέσως το πως θα αποκτήσουμε κοιλιακούς, πως θα φύγει η κοιλίτσα και πως θα έχουμε σμηλευμένο κορμί. Η αλήθεια είναι ότι, οι κοιλιακοί δεν αποκτώνται πολύ εύκολα. Είναι από τα σημεία στο σώμα μας που γραμμώνει με τους πιο αργούς ρυθμούς. Παρόλα αυτά υπάρχει τρόπος να τους σχηματίσουμε μέσω της γυμναστικής.

Μια έντονη πρακτική στη γιόγκα, εστιασμένη στην περιοχή της κοιλιάς, βοηθά ώστε να δυναμώνουμε τον ορθό κοιλιακό, αλλά να αποκτούμε παράλληλα τους πλάγιους, – κάτι το οποίο αν με ρωτάς τη γνώμη μου είναι αρκετά όμορφο, μα πάνω απ’ όλα μας κρατά υγιείς.

Μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα τη λεκάνη μας, να σηκώσουμε πιο εύκολα το βάρος της, ν’ αποφύγουμε πόνους καθώς επίσης να μπορούμε ν’ αντέχουμε καλύτερα το περπάτημα – όσο και αν φαίνεται παράδοξο -.

Πως θα τους αποκτήσουμε.
Ύπτια βάρκα

Ξαπλώνουμε και λυγίζουμε τα γόνατα στο στήθος. Τα κρατούμε μέχρι να νιώσουμε τη μέση μας άνετη στο έδαφος και στη συνέχεια τα τεντώνουμε κάθετα προς το ταβάνι. Τεντωμένα τα κατεβάζουμε σε 5 χρόνους λίγο πριν ακουμπήσουν στο έδαφος. Τα λυγίζουμε και τα επαναφέρουμε στην κοιλιά μας. Επαναλαμβάνουμε για 6 επαναλήψεις.

Στροφές κορμού

Δεν υπάρχει πιο πιστός ”σύμμαχος” για τους κοιλιακούς από τις στροφές κορμού στη γιόγκα. Στροφές με χέρια τεντωμένα σε αντίθετο πόδι, με τον άνω κορμό να στρέφεται στην αντίθετη κατεύθυνση από το λυγισμένο πόδι κ.ο.κ. Αναζητήστε διαδικτυακά (αν δεν υπάρχει η δυνατότητα instructor) τις yoga στροφές κορμού και πραγματοποιείστε 4 από τις θέσεις που επιθυμείτε πιο πολύ. ‘Ετσι ”χτίζονται” οι πλάγιοι.

yoga

 

Ολοκληρώστε με χαμηλή βάρκα και ύπτιες στροφές κορμού. Αρχικά φέρνουμε το βάρος στα πίσω καθιστικά οστά και λυγίζουμε τα γόνατα στο στήθος, εκτείνοντας τις κνήμες σε 90 μήρες γωνία με τους μηρούς. Αφήνουμε τον θώρακα ανοιχτό, ώστε να μην καμπουριάζουμε. Εκτείνουμε τα χέρια δεξιά και αριστερά παράλληλα των ποδιών. Κρατούμε για 8 αναπνοές.

yoga

Έπειτα ξαπλώνουμε λυγίζοντας τα γόνατα στο στήθος. Τ’ αγγαλιάζουμε και επιτρέπουμε στα χέρια ν’ ανοίξουν δεξιά και αριστερά στο άνοιγμα των ώμων σαν σταυρός. Ρίχνουμε τα γόνατα αρχικά δεξιά με το κεφάλι να στρέφεται αριστερά και έπειτα κάνουμε την αντίθετη πλευρά.

strofes-kormou

*Πριν την εκτέλεση των θέσεων για τους κοιλιακούς, μπορούμε να έχουμε ζεσταθεί, κάνοντας ελαφρύ τρέξιμο ή έντονο περπάτημα για 15′.

Νεότερα Άρθρα

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα με τις διατάσεις

Her News

Αλκοόλ: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις πριν ή αφού πιεις ακόμα ένα ποτηράκι

Her News

Μπαχαρικά που καίνε το λίπος

Her News