HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέσεις: Γιατί επιστρέφεις στον πρώην σου

Το να επιστρέφεις στον πρώην είναι μια συνηθισμένη κατάσταση στις σχέσεις. Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή η επιστροφή δεν έχει λογική και γίνεται λόγω ανασφάλειας και μοναξιάς. Τελικά, τι κρύβεται πίσω από την ψυχολογία του να επιστρέφεις στον πρώην σύντροφό σου;

Σίγουρα ένας χωρισμός μπορεί να είναι πραγματικά επίπονος, όπως κι αν ήταν αυτή η σχέση στην οποία ήσουν, ο χωρισμός μπορεί να δημιουργήσει περίπλοκα και δύσκολα συναισθήματα.

Το να επιστρέφεις όμως σε μια σχέση που έχει τελειώσει, εξηγείται ψυχολογικά, άρα πριν πάρείς την απόφαση καλό θα ήταν να γνωρίζεις το γιατί..

 Αν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο της επιστροφής στον πρώην σύντροφο σου, ίσως δεν ήσουν τελικά σίγουρη για τον χωρισμό σας, είτε γιατί δεν το ήθελες πραγματικά, είτε γιατί η σχέση έληξε για όχι και τόσο σημαντικό λόγο, άρα της αξίζει μια ακόμα ευκαιρία.

Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, αν θες να επιστρέψεις στον πρώην σου, ο λόγος είναι πιο ξεκάθαρος και λέγεται οικειότητα!

Η άνεση που μπορεί να δημιουργηθεί και πάλι με μια οικεία αφή, μυρωδιά και με ένα συναίσθημα, μπορεί να κάνει την επιστροφή μιας παλιάς σχέσης πολύ ελκυστική. Σίγουρα η επιστροφή στην πρώην σχέση, θα φέρει στην μνήμη σου, όλη την θαλπωρή της αγκαλιάς, του σίγουρου, της ασφάλειας που ένιωθες και ξαφνικά θέλεις να γυρίσεις σε αυτό, γιατί πού να βρεις τώρα κάτι καινούργιο;

Όμως, η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται τόσο για την επιστροφή σε μια παλιά σχέση, όσο για μια νέα με κάποιον με τον οποίο έχεις ξανακάνει σχέση στο παρελθόν.

Μπορεί όμως η επιστροφή στον πρώην σου να λειτουργήσει ;

Δεν είναι πάντα μια καλή ιδέα να επιστρέφεις στον πρώην σύντροφό σου. Κι αυτό γιατί ίσως η σχέση να μην είναι υγιής, ή μπορεί να μην έχετε τις ίδιες προσδοκίες. Όμως, πώς θα καταλάβεις τι τελικά ισχύει;

Αρχικά, είναι σημαντικό να μην θες να είσαι με τον πρώην σου επειδή νιώθεις μόνη σου και πως χρειάζεσαι οπωσδήποτε έναν άνθρωπο στη ζωή σου για να είσαι καλά. Καλύτερα μείνε μόνη σου και σταμάτα να βολεύεσαι και να συμβιβάζεις τα θέλω σου με κάτι που δε σε καλύπτει απόλυτα.

Από εκεί και πέρα, αν ο πρώην σου έχει τα ίδια ελλατώματα που είχε και πριν και ήταν οι λόγοι για να χωρίσετε, τότε πολύ σύντομα, θα χωρίσετε ξανά. 

Κάποιες φορές, ακόμη και αν και οι δύο άνθρωποι σε μια σχέση αισθάνονται καλά, η σχέση για κάποιους λόγους μπορεί να είναι τοξική . Εάν υπήρχε κάποιο είδος κακοποίησης στη σχέση σας, σωματική ή συναισθηματική, μη γυρίσεις σε αυτήν σε καμία περίπτωση..

Ακόμα, μπορεί να σε κολακεύει που σε διεκδικει. Σε αυτή την περίπτωση πάρε τον χρόνο σου για να επικοινωνήσεις με τον εαυτό σου, να σκεφτείς πόσο σε πλήγωσε, ποια είναι τα κίνητρά του και ποια τι θέλεις πραγματικά εσύ. Άφησέ τον να σου αποδείξει αν άλλαξε και τι ζητά από την ζωή σου με αυτή την επιστροφή του.

Εάν μόνο καλά έχεις πάρει από αυτή τη σχέση, τότε δεν είναι κακό να προσπαθείς για κάτι που θες, αφού πιστεύεις ότι αξίζει και θες πραγματικά να είσαι με τον άλλο. Αν και οι δύο ωριμάσετε μέσα από τη διαδικασία του χωρισμού σας, η νέα δέσμευση που θα προκύψει με τον πρώην σου, σίγουρα θα διαφέρει από την προηγούμενη. 

 

Νεότερα Άρθρα

Η τριγωνική μέθοδος: To TikTok μας δείχνει την πιο safe μέθοδο να φλερτάρουμε!

HerNewskl

Σχέση εξάρτησης: Μισό και μισό δεν κάνουν ποτέ ένα ολόκληρο

Her News b

Μicro – cheating: Ποια είναι τα σημάδια που θα αποκαλύψουν την αλήθεια;

HerNewskl