HerNews.gr
Health

6 tips για να κόψετε το ροχαλητό

Ροχαλίζετε και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Όλοι σας λένε για το ροχαλητό σας; Θέλετε απλά να κοιμάστε με το ταίρι ή τους φίλους σας χωρίς να νιώθετε άσχημα ότι τους ενοχλείτε; Υπάρχουν 6 tips που θα σας βοηθήσουν πολυ! 

Πριν κοιμηθείτε φάτε μέλι 

Η κατανάλωση μελιού βοηθά τη διέλευση του αέρα, λειτουργώντας σαν λιπαντικό στο λαιμό, με αποτέλεσμα να αποτρέπει το ροχαλητό. Οι ειδικοί συνιστούν να προσθέσετε λίγο μέλι στο τσάι σας, πριν κοιμηθείτε για να απολαύστε έναν ήσυχο ύπνο.

Μπορείτε να αλλάξετε μαξιλάρι! 

Ορισμένοι ειδικοί προτείνουν την προσθήκη περισσότερων μαξιλαριών στο κρεβάτι, ώστε να στηρίζεται το κεφάλι προς τα πάνω και με τον τρόπο να κυκλοφορεί ο αέρας καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσετε να ροχαλίζετε. ή τουλάχιστον να μειώσετε την ένταση! 

Σταματήστε να καπνίζετε 

Κόψτε ή αν είναι δυνατόν μειώστε το κάπνισμα το οποίο σχετίζεται με αναπνευστικά προβλήματα, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα και η βρογχίτιδα. Το κάπνισμα μόνο κακό σας προκαλεί σε όλους τους τομείς της ζωής σας. 

Μην καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα φαγητού ή αλκοόλ 

Οι ειδικοί συστήνουν τρεις με τέσσερις ώρες πριν τον ύπνο να μην τρώτε και να μην καταναλώνετε αλκοόλ αφού μπορεί να προκληθούν των αεραγωγών με συνέπεια να αυξάνεται η ένταση και η διάρκεια του ροχαλητού.

Να έχετε καθαρίσει καλά την μύτη σας 

Χρησιμοποιήσετε ειδικά αποσυμφορητικά μύτης ή φυσιολογικούς ορούς για να καθαρίσετε την βουλωμένη μύτη σας ώστε να αναπνέεται ελεύθερα.

Να προσπαθήσετε να χάσετε βάρος 

Έχει παρατηρηθεί, ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι ροχαλίζουν περισσότερο, επειδή τα παραπάνω κιλά δυσχεραίνουν την αναπνοή. Το να έχετε ένα φυσιολογικό βάρος σας βοηθάει πολύ σε πολλούς τομείς της ζωής σας. Ακόμα και στο ροχαλητό! 

Νεότερα Άρθρα

Μέλι: Ποια τα οφέλη του & που βοηθούν

Her News b

Μαύρη σοκολάτα: Γιατί να την προτιμήσεις και πώς ωφελεί τον οργανισμό

Her News

Τι προκαλεί φαγούρα στις παλάμες;

HerNews ka