HerNews.gr
Health

Τι πρέπει να κάνεις πριν κοιμηθείς

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται αρκετά να κοιμηθούν και αυτό έχει ως συνέπεια μια δύσκολη επόμενη μέρα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κανείς πριν κοιμηθείς. Δοκίμασε το και δεν θα χάσεις. 

Βγες για τρέξιμο ή περπάτημα

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι είναι προτιμότερο να αποφεύγεις τη γυμναστική αργά το βράδυ γιατί θα σου προκαλέσει μια υπερδιέγερση. Αυτό γίνεται για την σκληρή και επίπονη γυμναστική.  Θα σε εμποδίσει να χαλαρώσεις και να αποκοιμηθεί.

Νέες έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση, οποιαδήποτε ώρα κι αν γίνει εξασφαλίζει καλύτερο ύπνο. Σύμφωνα με έρευνα όσοι έκαναν γυμναστική μεγάλης έντασης ακόμα και λίγη ώρα πριν πέσουν στο κρεβάτι δεν είχαν διαφορές στην ποιότητα του ύπνου με όσους γυμνάζονταν αρκετές ώρες πιο πριν. Το καλύτερο όμως είναι να βγεις για περπάτημα με χαλαρή μουσική στα αυτιά σου. Θα γυρίσεις κάνοντας ένα μπανάκι και θα κοιμηθείς καλύτερα από ποτέ! 

Σκέψου θετικά!

Αυτά που σκεφτόμαστε λίγο πριν μας πάρει ο ύπνος μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητά του αλλά και την πιθανότητα αϋπνίας. Οι θετικές σκέψεις συμβάλουν και για την επόμενη μέρα!

Σύμφωνα με έρευνα υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας μερικές όμορφες στιγμές από τη μέρα που πέρασε για τις οποίες είμαστε ευγνώμονες. Έτσι, μειώνουμε τις πιθανότητες να ξυπνήσουμε μέσα στη νύχτα για να ασχοληθούμε με ό,τι μας στενοχωρεί ή μας αγχώνει. Μπορούμε ακόμα να σκεφτόμαστε και το πως θα θέλαμε να είμαστε – χωρίς να μας πιάνει πανικός που δεν είμαστε – και υποσυνείδητα φτάνουμε πιο εύκολα στον στόχο μας!

Νεότερα Άρθρα

Η επίδραση του stress στη διατροφική μας συμπεριφορά

Her News

Τα νέα δεδομένα για την παιδική ηπατίτιδα

Her News

Γυναικολόγος απαντάει στο αν θα πρέπει να φοράμε εσώρουχα στη γυμναστική μας!

HerNewskl