HerNews.gr
Fitness

Δευτέρα: Ξεκίνα την εβδομάδα με πρωινό τρέξιμο

Δευτέρα σήμερα και έχεις μια άρνηση όπως όλοι; Δύσκολο να επαναπροσδιοριστείς μετά το Σαββατοκύριακο. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας για τρέξιμο!!

Ενισχύει την όραση

Ένας άνθρωπος που τρέχει 56 χιλιόμετρα την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνες, τείνει να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο απώλειας της όρασής. Λόγω ηλικίας έως και 54%, σε σύγκριση με εκείνους που τρέχουν μόλις 16 χιλιόμετρα την εβδομάδα.

Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία

Όσοι τρέχουν σε τακτική βάση μέχρι και 16 χιλιόμετρα σε μια εβδομάδα έχουν 39% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα αρτηριακής πίεσης. Ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την εμφάνιση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία μειώνεται κατά 34%.

Δυναμώνει τα οστά

Η οστική μάζα των δρομέων έχει αποδειχθεί καλύτερη από οποιωνδήποτε άλλων αθλητών, που ακολουθούν κάποια αερόβια άσκηση. σύμφωνα έρευνα του Πανεπιστημίου του Missouri. Πολλές φορές δεν λένε ότι αν σε πονάνε τα πόδια σου πάρτα και τρέχα;

Πνευματική διαύγεια

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε για τους εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε, ότι όσοι συνήθιζαν να τρέχουν το πρωί, σπάνια έκαναν λάθη στη δουλειά τους. Είχαν καλύτερη αυτοσυγκέντρωση και ήταν πιο αποδοτικοί. Ειδικά τώρα με την πολύ χρήση των κινητών τηλεφώνων όλοι έχουμε πρόβλημα συγκέντρωσης. Ειδικά αν είναι Δευτέρα…

Βοηθά στην άνοια

Επιθεώρηση της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας ανέφερε ότι, έπειτα από πολύχρονη παρακολούθηση νεαρών κοριτσιών που έτρεχαν επιμελώς, σπάνια παρουσίασαν προβλήματα άνοιας μεγαλώνοντας.

Βελτίωση ποιότητας ύπνου

Άτομα που συνήθιζαν να τρέχουν τακτικά επιτάχυναν το χρόνο του ύπνου τους κατά 17 λεπτά από ό, τι όταν δεν έτρεχαν, ενώ βελτίωσαν σημαντικά και την ποιότητα του ύπνου τους.

Δεν αρρωσταίνουμε τόσο εύκολα

Σουηδική έρευνα απέδειξε, ότι αν τρέχετε μια ώρα κάθε μέρα, ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Μειώνετε τις πιθανότητες να νοσήσετε από γρίπη ή άλλες ιογενείς ασθένειες, κατά 18% σε σχέση με όσους δεν αθλούνται.

Καλύτερη αναπνοή

Έρευνα, που διενεργήθηκε σε άτομα με άσθμα, τα οποία έπρεπε να αθλούνται κάθε εβδομάδα, κατάφεραν να μειώσουν τις κρίσεις άσθματος έπειτα από διάστημα 3 μηνών. Οι ερωτηθέντες μάλιστα, υποστήριξαν ότι πλέον ανέπνεαν καλύτερα, πιο εύκολα και είχαν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Μακροζωία

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 22 μελέτες αποκάλυψαν, ότι όταν ένας άνθρωπος τρέχει 2,5 ώρες την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο θανάτου σε νεαρή ηλικία μέχρι και 19%. Ενισχύοντας αυτήν την άποψη, και άλλες μελέτες αποφάνθηκαν, ότι οι άνθρωποι που ήταν οπαδοί της πρωινής άσκησης, μείωσαν τον κίνδυνο θανάτου σε νεαρή ηλικία μέχρι και 50%.

Νεότερα Άρθρα

3 Ασκήσεις για δυνατά χέρια

Her News

3 Μύθοι για την cardio άσκηση

Her News

Πως να χάσεις κιλά, τρώγοντας;

Her News