HerNews.gr
Ελλάδα

Σεισμός: Αναστολή λειτουργίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία στο Ηράκλειο

Αναστολή λειτουργίας των δημοτικών και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Π.Ε Ηρακλείου ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωτάκης, μετά τις καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό 5,8R που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κρήτη.

Η απόφαση ελήφθη με βάση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε ως αποτέλεσμα της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Επίσης τέθηκε άμεσα η απόφαση ελέγχου της στατικότητας των σχολικών κτιρίων λόγω και των συνεχών μετασεισμών που σημειώνονται στο νομό Ηρακλείου.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι έτοιμα να συνδράμουν σε κάθε περιστατικό.

Η μάχη με τους μετασεισμούς

Η Κρήτη δίνει το δικό της αγώνα με τους συνεχείς μετασεισμούς, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, που οδήγησε στον θάνατο έναν 65χρονο οικοδόμο,που εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης μέσα σε εκκλησία με τον γιο του στο Αρκαλοχώρι.
Ακόμα, υπάρχουν και 11 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η συμπαράστασης της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Νομό Ηρακλείου

Η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και τη στήριξη της στους πληγέντες και τις τοπικές αρχές.

Πολλά τα προβλήματα και συνεχείς οι μετασεισμοί, μετά τηνμεγάλη σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μετέβη ήδη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ.
Ηδη έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος».

 

Νεότερα Άρθρα

Εκτός πόλεων τα κοτέτσια και οι στάβλοι – Ποιες περιοχές αφορά

Her News

Καιρός: Χριστούγεννα με υψηλές θερμοκρασίες – Ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» 19άρια

Her News

Πέτρος Φιλιππίδης: Yπέστη ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο – Νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Her News b