HerNews.gr
Μόδα

Dior: Άνοιξε την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι και εντυπωσίασε!

Ο οίκος μόδας Dior άνοιξε την Paris Fashion Week με ένα μοναδικό show που έκλεψε τις εντυπώσεις. H Maria Gracia Chiuri για την καλοκαιρινή συλλογή του οίκου, συνεργάστηκε και πάλι με μία γυναίκα καλλιτέχνη, την βετεράνο εικαστικό Anna Paparatti.

Η έμπνευση για την συνεργασία της Paparatti στο show του Dior ήταν το θρυλικό Piper Club της Ρώμης με την υπέροχη λάμψη και την ένταση της τότε εποχής! Έντονο και το μπλε, καθοριστικό χρώμα του σόου.

Ο οίκος μόδας Dior τόνισε ότι πάνω από τα μισά υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν στο show δημιουργήθηκαν από ανακυκλωμένο πλαστικό, από τους ωκεανούς.

Σε μια ονειρική εικόνα, που ετοίμασε για τους θεατές ο οίκος, τα μοντέλα περιστρέφονταν ρομποτικά γύρω από την ιδιαίτερη διακόσμηση του stage. Το φαντασμαγορικό show ήταν ένας φόρος τιμής στον πρώην σχεδιαστή Marc Bohan, του οποίου η συλλογή «Slim Look» του 1961 χαρακτήρισε μια ολόκληρη γενιά. Εκείνη την εποχή μάλιστα, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, είχε παραγγείλει 12 φορέματα στο εμβληματικό σόου, σύμφωνα με το AP.

Ο Dior αναβίωσε το «Slim Look» στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Η σχεδιάστρια Maria Grazia Chiuri  χρησιμοποίησε τα αρχεία του οίκου για να επιστρέψει με μια ιδιαίτερη συλλογή που τονίζει τη γραφική μορφή και τα έντονα χρώματα. Κυριάρχησαν το τολμηρό color blocking σε μία παλέτα χρωμάτων από βατόμουρο, κόκκινο, ναυτικό μπλε, πράσινο και έντονο πορτοκαλί.

Είδαμε κομψά τετράγωνα σακάκια της δεκαετίας του ’60, με γραφικές τσέπες σε συνδυασμό με σπορ γιλέκα και φορέματα. Τετράγωνα σακάκια της δεκαετίας του ’60 με γραφικές τσέπες σε συνδυασμό με σπορ γιλέκα και φορέματα. Η κύρια απογοήτευση της κατά τα άλλα καλαίσθητης συλλογής ήταν μια σειρά από μεταξωτές πιτζάμες μπόξερ, όπως σχολίασε το AP.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Νεότερα Άρθρα

Bella Hadid: Αγνώριστη και χωρίς μαλλιά στην καμπάνια του Marc Jacobs εμπνευσμένη από την τεχνητή νοημοσύνη

HerNews ka

Τατουάζ: Υπέροχες ιδέες και σχέδια για την προσωπικότητα σου

Her News

Kim Kardashian: Δημιούργησε βρώσιμα εσώρουχα με καραμέλες για τον Άγιο Βαλεντίνο

HerNews ka