HerNews.gr
Health

Πορτοκάλι: Οι θεραπευτικές ιδιότητες του αγαπημένου φρούτου

Όλοι αγαπάμε το πορτοκάλι και για αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλές φρούτο. Εκτός από τη βιταμίνη C όμως που είναι πιο γνωστό πλεονέκτημα , το πορτοκάλι περιέχει δεκάδες άλλες πολύτιμες ουσίες για τον οργανισμό.

Η καθημερινή κατανάλωση εσπεριδοειδών όπως το πορτοκάλι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ κατά 19% τον κίνδυνο για εγκεφαλικό.

Καταρχάς το πορτοκάλι είναι ευεργετικό σε όλες τις βρογχικές και ασθματικές παθήσεις, καθώς και στις περιπτώσεις αδυναμίας, και θεωρείται τονωτικό για την καρδιά και διεγερτικό για την κυκλοφορία.

Ένα ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκαλιού επίσης , περιέχει σημαντική ποσότητα φολικού οξέος, το οποίο προστατεύει από καρδιακά επεισόδια, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βασικό συστατικό στην παρασκευή αίματος.

Το πορτοκάλι είναι φυσικά πλούσιο σε ασβέστιο, το οποίο βοηθά στην προστασία και την διατήρηση υγειών οστών και δοντιών.

Τέλος, κάτι που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι βοηθάει και στην καλή εικόνα μας καθώς είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες. Ένα μέτριο πορτοκάλι έχει μόλις 65 θερμίδες και είναι ιδανικό για μια υγιεινή διατροφή που συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Το πορτοκάλι έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έτσι να τρώμε λιγότερο και να μην παχαίνουμε. 

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

Νεότερα Άρθρα

Περίοδος: Πώς να αντιμετωπίσεις τις Λιγούρες;

Her News

Χριστούγεννα: Πώς τα φωτάκια μπορούν να βλάψουν την υγεία μας

Her News

Μπορεί το μηλόξυδο να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά;

Her News