HerNews.gr
Beauty

Κυριακή Αναστασοπούλου: Όσα θες να ξέρεις για τα φρύδια

Από τα λεπτά και αινιγματικά  φρύδια της Greta Garbo, τα εμβληματικά σήμα κατατεθέν της Frida Kahlo, έως τα θαμνώδη και έντονα της σύγχρονης Cara Delevingne, βλέπουμε πως τα άλλως γνωστά ως κορνίζα του προσώπου μας φρύδια χαρακτηρίζουν τα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς μέσα στις διαφορετικές δεκαετίες. 

Για αυτό και συνομίλησα με την make up artist Κυριακή Αναστασοπούλου για όσα θες να ξέρεις. 

Ακολουθώντας μερικά τα παρακάτω tips είναι πολύ εύκολο να αναδείξουμε τη συνολική εικόνα του προσώπου μας, καθώς τα φρύδια μας αποτελούν ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του.
Προσπάθησε να παραμείνεις κοντά στο φυσικό σχήμα του φρυδιού σου. ‘Όποιον τρόπο λοιπόν και να επιλέξεις για το σχηματισμό τους (κερί, τσιμπιδάκι ή κλωστή), να αφαιρείς πάντα τις τριχούλες που είναι πιο μακριά από συνολικό τους σχήμα αποφεύγοντας εκείνες που βρίσκονται μέσα στο κυρίως σχήμα τους, γιατί με αυτό τον τρόπο θα τους δημιουργήσεις κενά.


 Σε περίπτωση που θες να τιθασεύσεις τις πιο μακριές, άναρχες ή και σγουρές τρίχες μην τις αφαιρέσεις, απλά κούρεψέ τις με τη βοήθεια ενός μικρού ψαλιδιού. Αυτό θα βελτιώσει το σχήμα τους και δε θα επηρεάσει την πυκνότητά τους.
Στα πιο αραιά φρύδια με τη βοήθεια του κατάλληλου προϊόντος (σκιά, μολύβι ή mascara φρυδιών) μπορείς να καλύψεις τυχόν κενά ή ακόμη και να ενισχύσεις το χρώμα και την έντασή τους. Να θυμάσαι ότι πάντα πρέπει να επιλέγεις το κατάλληλο χρώμα φρυδιών ανάλογα με την επιδερμίδα και το χρώμα των μαλλιών σου.

Χρωματικά ισχύουν οι εξής κανόνες:

– Καστανές -> φρύδια ένα τόνο πιο σκούρα από τη ρίζα των μαλλιών.
– Ξανθές -> φρύδια σε μια σκούρα ξανθή απόχρωση, όχι σε απόλυτη συμφωνία με τον τόνο των μαλλιών.
– Κοκκινομάλλες -> φρύδια σε καφέ τόνους.
– Μελαχρινές -> φρύδια ένα τόνο πιο ανοιχτό από τη φυσική ρίζα των μαλλιών.

•Αν απλά θες να στρώσεις το σχήμα των φρυδιών σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα διάφανο διαμορφωτικό gel περνώντας όλο το μήκος τους (αυτό το προϊόν έχει καλύτερη απόδοση στα φρύδια με πιο σκληρές τρίχες). Αντίστοιχα σε αυτά με πιο λεπτές τρίχες, επέλεξε το λεγόμενο ”σαπούνι” φρυδιών (στην αγορά το προϊόν αυτό θα το βρεις αλλιώς και σαν κερί φρυδιών). Με ένα βουρτσάκι βουτηγμένο στο προϊόν και ακολουθώντας ανοδικές κινήσεις σε όλο το μήκος τους θα δημιουργήσεις ένα πιο πυκνό αποτέλεσμα (αυτή η τεχνική μοιάζει πολύ με το αποτέλεσμα που δίνει το brow lift). Aν τα φρύδια σου ακόμη κι έπειτα από τη χρήση του gel ή του “σαπουνιού” παραμένουν αραιά σε κάποια σημεία, μπορείς να συμπληρώσεις λίγο χρώμα με σκιά ή μολυβί. Και στις δύο περιπτώσεις, ακολουθώντας αυτά τα βήματα το αποτέλεσμα θα μοιάζει αρκετά φυσικό και θα αναδείξει το πρόσωπό σου.

Εxtra tip: Με τη βοήθεια ενός λεπτού πινέλου πέρασε λίγο concealer ή make up, τόσο πάνω όσο και κάτω από το φρύδι σου δίνοντας την αίσθηση ενός πιο καθαρού σχήματος. 

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Aniston: Αποκάλυψε τα μυστικά περιποίησης της επιδερμίδας της!

HerNewskl

Jennifer Lopez: Eντυπωσίασε με το πιο ανατρεπτικό floral μανικιούρ

HerNewskl

Κομψά σχέδια νυχιών για το επόμενο μανικιούρ σας

Her News