HerNews.gr
Health

5 λεπτά Ζεν: Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα

todolist
Η αναβολή. Τεράστια σημασία μέσα σε μια μόνο λέξη. Αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα, πολλές φορές το αφήνεις για αύριο. Γιατί; Μήπως ήρθε η ώρα ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση;

Καλώς ήρθατε στη στήλη 5 λεπτά Ζεν. Αφιέρωσε 2 λεπτά στο να διαβάσεις το άρθρο και 5 στο να κάνεις πράξη τα όσα πραγματεύεται. Σήμερα μιλάμε για την αναβολή των όσων έχουμε να κάνουμε/πούμε από το σήμερα, στο αύριο.

Αναβολή λοιπόν. Δε βαριέσαι, μπορώ να το κάνω και αύριο οπότε, άστο για σήμερα. Και έτσι φεύγουν οι μέρες και οι υποχρεώσεις, ευχάριστες ή μη, μαζεύονται η μια πίσω από την άλλη. Γιατί δεν μπορούμε να τις ολοκληρώσουμε επί τόπου; Γιατί οι προτεραιότητες μας εκείνη τη στιγμή δεν συνάδουν με την υποχρέωση. Επιπλέον, αν δεν μας ευχαριστεί αυτό που πρέπει να διεκπεραιωθεί, το αποφεύγουμε, μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, ώστε να κάνουμε κάτι άλλο στη θέση του πιο ευχάριστο.

Πως μπορούμε να βελτιώσουμε το timing στη σωστή και on time διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων;
  1. Την ώρα που θα σκεφτούμε ότι έχουμε την τάδε υποχρέωση, να την κάνουμε. Αν χρειάζεται να πάω στην τράπεζα, παίρνω κλειδιά, πορτοφόλι και πετάγομαι. Αν μου έχει πει ένας συγγενής να τον πάρω τηλέφωνο, ζυγίζω την ώρα που μου επιτρέπεται να κάνω διάλειμμα απ’ τη δουλειά και τον παίρνω τότε, ή βάζω συγκεκριμένη ώρα μετά το πέρας της δουλειάς που θα του/της τηλεφωνήσω.
  2. Αν σκέφτομαι αυτό που έχω να κάνω ή να πω σαν βουνό, αντιστρέφω την ψυχολογία μου, σκεπτόμενος/η ότι θα είναι μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και έπειτα θα επιστρέψω σε αυτό/αυτά που έκανα, έχοντας ολοκληρώσει την εκκρεμότητα/υποχρέωση.
  3. Φτιάχνω ένα χρονοδιάγραμμα, τοποθετώντας αυτά που αποφεύγω να κάνω στο χαρτί και τα χωρίζω σε μέρες. Προσπαθώ να μείνω πιστή/ος στο πρόγραμμα.

girlonduty

Το ξαλάφρωμα που επέρχεται μετά το πέρας τον υποχρεώσεων, ανταμείβει για την προσπάθεια που κάναμε στο να μην μεταθέσουμε τα όσα μπορούμε να κάνουμε σήμερα, για αύριο. Επιπλέον διαθέτουμε και περισσότερο χρόνο μετά για να κάνουμε όλα όσα θέλουμε και μας ευχαριστούν.

 

Νεότερα Άρθρα

5 λόγοι για να τρως σοκολάτα κάθε μέρα

Her News b

Αλκοόλ: Σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα και τα μαλλιά. Ποιες είναι;

Her News b

Λεύκανση: Η Γεωργία Χωραφά μιλάει στο HerNews για τη διαδικασία που είναι δημοφιλής στο εξωτερικό

HerNewskl