HerNews.gr
Fitness

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα να πιείς χυμό πορτοκάλι;

portokalada
Ας σηκώσουμε το χέρι, όσοι τα πρωινά πίνουμε φυσικό χυμό πορτοκάλι. Οκ, ακόμη και αν δεν είσαι υπέρμαχος της πορτοκαλάδας, σε αυτό το άρθρο θα την συμπαθήσεις πιο πολύ. 

Βρισκόμαστε εδώ για να αναδείξουμε τα οφέλη του να πίνουμε φυσικό χυμό πορτοκάλι, ανάλογα με τις ώρες της ημέρας. Κάποιες ώρες βοηθούν στο μέγιστο τον οργανισμό μας, ενώ κάποιες όχι και τόσο. Η πορτοκαλάδα είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα φρούτου, που δροσίζει, ενυδατώνει και αλλάζει τη γεύση.

Ας δούμε τι προσφέρει το κάθε χρονικό διάστημα και ας διαλέξουμε την κατάλληλη ώρα να την γευτούμε.

portokali

Χυμός πορτοκάλι για πρωινό

Η ώρα αυτή είναι η πιο ιδανική καθώς εντάσσεται ευκολότερα, ταιριάζει με κάθε αλμυρή ή γλυκιά επιλογή πρωινού και σου δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Προσπάθησε να μην τον πίνεις σκέτο αλλά σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα.

Χυμός πορτοκάλι μετά το φαγητό

Δεδομένου ότι ο χυμός πορτοκαλιού είναι αρκετά όξινος θα λέγαμε να μην καταναλώνεται με άδειο στομάχι, γιατί μπορεί να το ερεθίσει, να διαταράσσει την φυσική χλωρίδα του εντέρου, ιδικά σε άτομα που έχουν παλινδρόμηση ή ευαισθησία. Φρόντισε λοιπόν να τον πιείς αφού καταναλώσεις ένα μέρος του γεύματός σου ή παράλληλα με αυτό, αλλά όχι πριν από αυτό.

prwino

Χυμός πορτοκάλι το βράδυ ή το απόγευμα 

Τέλος, θα ήταν προτιμότερο να μην καταναλώνεις χυμούς εσπεριδοειδών τις βραδινές ώρες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ανήσυχο ύπνο και καούρες. Τέλος σε περίπτωση που έχεις επιλέξει την χορτοφαγία, ο φυσικός χυμός πορτοκάλι θα συμβάλλει καταναλώνοντας τον με γεύματα που περιέχουν μη αιμικό σίδηρο όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, οι φακές κ.α να απορροφήσει ο οργανισμός σε μεγαλύτερο βαθμό το σίδηρο που περιέχουν.

Νεότερα Άρθρα

Μέχρι τι ώρα πρέπει να τρώμε μεσημεριανό;

Her News b

Γυμναστική: 4 Λόγοι να την αγαπήσεις

Her News

Stretching: Το πρόγραμμα γυμναστικής που θα αγαπήσεις

Her News b