HerNews.gr
Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Η συγκλονιστική κατάθεση του ψυχιάτρου της Ιωάννας κ. Κωνσταντίνου Κοντοάγγελου

Επίθεση με βιτριόλι: Η συγκλονιστική κατάθεση του ψυχιάτρου της Ιωάννας. Οι συγκλονιστικές καταθέσεις συνεχίζονται καθώς η καθ’ ομολογία δράστιδα δεν εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο. 

“Η άτυχη κοπέλα φοβάται πλέον για το αύριο όταν η δράστιδα θα βρεθεί εκτός φυλακής” Ανέφερε ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος. 

Η Ιωάννα έκλαιγε και έπαιρνε μια μπατονέτα να σηκώνει τα καμένα της βλέφαρα.

Στο δικαστήριο σήμερα δεν βρέθηκε η κατηγορούμενη της υπόθεσης Έφη Κακαράντζουλα.

«Έχω συναντήσει ανθρώπους χωρίς χέρι, χωρίς πόδι, χωρίς σάλπιγγα, αλλά ποτέ άνθρωπο χωρίς πρόσωπο».  Ανέφερε στη δίκη ο ψυχίατρος της Ιωάννας.

«Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα ένα άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο».  και είπε στη δίκη πως η μάχη που δίνεται είναι για φύγουν από το μυαλό της κοπέλας οι σκέψεις αυτοκτονίας που την κατατρέχουν.

«Την υποχρέωναν επί τρία τέταρτα να γυρίζει τα βλέφαρά της, ένιωθε πόνο και διάθεση να αυτοκτονήσει.

Καθήκον μου είναι να κρατήσω την Ιωάννα στη ζωή.

Γίνεται προσπάθεια να ανακοπεί αυτή η κατάσταση. Έκλαιγε δεν κοιμόταν, είχε χάσει 15 κιλά. Καθόταν κουλουριασμένη χωρίς να μιλά, χρειάστηκε να προσπαθήσω να της δώσω ελπίδα». Έίπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο κ. Κοντοάγγελος.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, η Ιωάννα παίρνει αντικαταθλιπτικάκαι αγχολυτικά.

«Η αίσθηση της αυτοκτονίας ήταν επειδή δε θα γίνει ποτέ καλά, κλεισμένη στο σκοτάδι έχει μόνο πάρα τη μητέρα της και τις φίλες της.

Μέσα από αυτή τη βάρβαρη πράξη αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή μετά-τραυματική διαταραχή».

 «Όσοι παθαίνουν βαριά τραύματα από βιασμό, κακοποίηση τροχαίο κ.λ.π. βιώνουν ξανά και ξανά το τραύμα και τη στιγμή του θανάτου. Ο εγκέφαλός της έχει καταγράψει το τραύμα σαν μια βλάβη που δεν φεύγει. Τα ρούχα της μυρίζουν ακόμα μετά από τόσο καιρό βιτριόλι. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποτέ τι έφταιξε». Σύμφωνα με τον μάρτυρα με την αγωγή η Ιωάννα κατάφερε να αντέξει τα χειρουργεία.

«Κυρίως διαχειρίζομαι τον φόβο της Ιωάννας για μετά την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης. Συνεχώς με ρωτά αν κινδυνεύει και δεν μπορώ να της απαντήσω. Είναι ένας άνθρωπος με ψυχικά αποθέματα και δυνάμεις, δεν μπορούν όλοι να το διαχειριστούν αυτό». 

«Στο σπίτι της είναι ένας τεράστιος καθρέφτης που είναι καλυμμένος γιατί δεν θέλει να κοιτάει τον εαυτό της.

Πρέπει να της δώσω μια ελπίδα ότι θα μπορέσει να αντεπεξέλθει ότι δεν θα τη χάσω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Έχει μια βαριά καταθλιπτική διαταραχή με αγχώδεις εκδηλώσεις και έντονο στρες. Οι μνήμες δεν αφήνουν το συναίσθημα της Ιωάννας να αναπτυχθεί. Υπάρχει βελτίωση, έχει βοηθήσει η φαρμακευτική αγωγή, το περιβάλλον και η υποστήριξη του κόσμου».

Φωτογραφία: protothema.gr

Νεότερα Άρθρα

Κακοκαιρία «Αθηνά» -Μετά τις φωτιές η Εύβοια δοκιμάζεται ξανά – Πλημμυρισμένα σπίτια – Μεγάλες καταστροφές

Her News b

Δασκάλα στην Ηρακλειά έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

HerNews ka

Δίκη Πισπιρίγκου: Την παραπομπή της σε δίκη για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας προτείνει ο εισαγγελέας

HerNews ka