HerNews.gr
Ταξίδια

Καραϊβική: Διακοπές μόνο για ανθρώπους που βγάζουν 70.000 δολάρια

Αυτό και αν είναι πείραμα! Το Μοντσεράτ, ένα πολύ γνωστό νησί στην Καραϊβική, προχώρησε σε ένα τολμηρό «πείραμα» για τον τουρισμό του. Άνοιξε τα σύνορα μόνο για ανθρώπους που βγάζουν τουλάχιστον 70.000 δολάρια εισόδημα και συμφωνούν να κάνουν διακοπές για 2 μήνες.

Πριν από την πανδημία, οι περισσότεροι επισκέπτες έφταναν εκεί ίσως για μία μικρή μονοήμερη εκδρομή, είτε με τα σκάφη τους, είτε με το φέρι.

Τώρα τα πράγματα άλλαξαν, για να πατήσει ένας τουρίστας το πόδι του στις αμμουδιές του νησιού, θα πρέπει να περάσει έναν αυστηρό έλεγχο για το παρελθόν του και να βγάζει τουλάχιστον 70.000 δολάρια τον χρόνο.

Όταν το νησί εντόπισε τα πρώτα λίγα κρούσματα, τον Μάρτιο του 2020, έκλεισε τα σύνορα για τους τουρίστες. Και τώρα που τα ξανά άνοιξε τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά. Τον περασμένο Απρίλιο τα άνοιξε με προσοχή, με ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσους θέλουν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Το πρόγραμμα απαιτεί τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι επισκέπτες να μπαίνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες και μετά να κάνουν τεστ κορωνοϊού, προτού αρχίσουν να εξερευνούν το νησί. Μέχρι στιγμής 21 άτομα από 7 οικογένειες έχουν μετάσχει.

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το νησί μετρούσε 33 κρούσματα κορωνοϊού σε 18 μήνες σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Με δεδομένο ότι μόλις το 28% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, είναι κατανοητό ότι αν ο ιός εξαπλωθεί στο νησί, το σύστημα υγείας του δεν θα μπορέσει να το διαχειριστεί.

 

Νεότερα Άρθρα

Οργάνωση ταξιδιού: Συμβουλές για να περάσεις καταπληκτικά

Her News

Λευκάδα: Μια αίσθηση Καραϊβικής στην Ελλάδα

HerNews ka

Σκιάθος: Έχει ψηφιστεί ως καλύτερη και από τις Σεϋχέλλες

Her News