HerNews.gr
Fitness

Pilates…κάνουν καλό!

Το μυστικό της υγείας και της ωραίας εικόνας μας μπορεί να βρίσκεται στην λέξη pilates. Και όμως το Pilates είναι μια πάρα πολύ καλή προπόνηση για δύναμη, ισορροπία και ευελιξία για όλο το σωμα αλλά και το πνεύμα.

H μέθοδος Pilates επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης. Οι ασκήσεις που περιλαμβάνουν έχουν σαν αποτέλεσμα την επιμήκυνση της σπονδυλικής σας στήλης και γενικά την πιο σωστή στάση του σώματος. 

 

 

Απο τα πιο σημαντικά οφέλη όμως, που μπορεί να σας βοηθήσουν ουσιαστικά είναι η  αναπνοή που είναι η πρώτη και η τελευταία λειτουργία του ανθρώπου. Το Pilates σας μαθαίνει να ελέγχετε την αναπνοή σας ώστε να αναπνέετε σωστά, και άρα το αίμα και ο εγκέφαλός σας να οξυγονώνονται σωστά. Αυτό θα σας δώσει μία πρωτόγνωρη αίσθηση αναζωογόνησης και ζωντάνιας. 

Τέλος ένα απο τα πολύ βασικα πλενεκτήματα του είναι οτι αυξάνει την δύναμη των σταθεροποιητικών μυών σας. Δίνει έμφαση στη ρευστή και αρμονική κίνηση του σώματος και επομένως μπορεί να σας χαρίσει καλύτερη ευκινησία. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι μέσω του Pilates έχουν βελτιώσει την ισορροπία τους και γενικότερα την κίνηση τους. 

Μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις; 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

Νεότερα Άρθρα

Fitness: Είναι καλύτερο να κάνουμε γυμναστική το πρωί ή το βράδυ;

HerNews ka

Pilates: Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Her News

Πράσινο τσάι: Προσοχή στην ποσότητα!

Her News b