HerNews.gr
Health

Σημάδια και συμπτώματα εγκυμοσύνης!

Kαθυστέρηση της περιόδου, πρωινή ναυτία, ευαισθησία στις μυρωδιές και κόπωση ειναι απο τα πρώτα και τα πιο γνωστά συμπτώματα που σου έρχονται στο μυαλό οταν σκέφτεσαι την εγκυμοσύνη. 

Και αυτο συμβαινει επειδή τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης μοιάζουν πολύ με αυτά που εκδηλώνονται πριν από την περίοδο μιας γυναίκας, επομένως μπορεί μια γυναίκα να μην καταλάβει αμέσως ότι είναι έγκυος. 

Ένα απο τα συμπτώματα που δεν ειναι πολυ γνωστά ειναι η συχνουρία, που εμφανίζεται αρκετά νωρίς στην εγκυμοσύνη και «ακολουθεί» τη γυναίκα ακόμη και μέχρι την ημέρα του τοκετού. Οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα είναι αποτέλεσμα των ορμονικών μεταβολών της εγκυμοσύνης, οι οποίες προωθούν την αυξημένη ροή αίματος προς τα νεφρά.

 

Επίσης, πολλές γυναίκες παρατηρούν άνοδο της θερμοκρασίας του σώματός τους στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης τους. Επίσης, η θερμοκρασία του σώματός τους ανεβαίνει πιο εύκολα κατά τη σωματική άσκηση ή όταν έχει ζέστη.

 Περίπου στην όγδοη με δέκατη εβδομάδα της κύησης παρατηρείται επίσης αύξηση των παλμών της καρδιάς. Οι ταχυπαλμίες και οι αρρυθμίες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και οφείλονται στις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα.

Τελος, όπως συμβαίνει και πριν την περίοδο, η εγκυμοσύνη χαρακτηρίζεται στα πρώτα της στάδια και από φούσκωμα και επεισόδια δυσκοιλιότητας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες επηρεάζουν κατά πολύ και το πεπτικό σύστημα μιας γυναίκας. 

kellyΚέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

Νεότερα Άρθρα

Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα στα ανθεκτικά μικρόβια μες στα νοσοκομεία!

Her News

Πόνος στο στομάχι: Όσα πρέπει να ξέρεις!

Her News

Ημικρανία: Ο φυσικός τρόπος για να σταματήσει

Her News b