HerNews.gr
Σχέσεις

O πραγματικός λόγος που κλείνουμε τα μάτια όταν φιλιόμαστε

Φιλί· μια λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Βασικα μια πολυ ωραία λέξη και μια ακομα ωραιότερη πραξη..στην οποία συνήθως τα μάτια ειναι κλειστά.  

Υπάρχουν διάφορα είδη φιλιού γιατί με αυτό, μπορεί κανείς να εκφράσει πολλά είδη συναισθημάτων. Και στα περισοτερα φιλια που έχουμε δώσει κλεινουμε τα ματια μας για να τα απολα’υσουμε. Εσυ ξερεις γιατι; 

Πολλοι πιστευουν οτι το κανουμε απλά αντανακλαστικα χωρίς καποιο ιδιαίτερο νόημα. 

 

Η επιστήμη όμως μετά από πολλές έρευνες αλλά και μελέτες, έρχεται και μας δίνει μια τελειως διαφορετική εξήγηση για το κλείσιμο των ματιών, Σύμφωνα λοιπόν με μελέτες ο πραγματικός λόγος που κλείνουμε τα μάτια μας όταν φιλιόμαστε, είναι επειδή ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να συγκεντρωθεί το ίδιο καλά στις υπόλοιπες αισθήσεις, όταν υπάρχει κάποιο οπτικό ερέθισμα που μας αποσπά την προσοχή. 

Η αντανακλαστική κίνηση λοιπόν να κλείνουμε τα μάτια όταν δίνουμε ένα φιλί, είναι για να μεγιστοποιήσουμε την ηδονή και να συγκεντρωθουμε οσο το δυνατον περισοτερα στην συγκεκριμενη στιγμη. Ενώ εάν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και κοιτάμε γύρω μας, αποσπάται η προσοχή μας και δεν νιώθουμε την ίδια απόλαυση.

Με απλά λόγια, ο εγκέφαλός μας κάτι ξέρει παραπάνω και ετσι μας καθοδηγει για νααπολαυσουμε το εκαστοτε φιλι. 

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

Νεότερα Άρθρα

Delusionship: Ο νέος όρος dating που μας έχει μπερδέψει

Her News

Πρώτο ραντεβού: Τι να μην κάνεις!

Her News

Καρμικές σχέσεις: Πώς θα τις αναγνωρίσετε αμέσως;

HerNewskl