HerNews.gr
Health

Τι είναι το sleep inertia;

Η ώρα που χρειαζόμαστε για να τεθεί σε πλήρη ενεργοποίηση ο εγκέφαλός μας δεν είναι ο ίδιος με εκείνον που αφήνουμε το μαξιλάρι. Το πόση ώρα θα χρειαστεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να είναι σε θέση να επιτελέσει αποδοτικά όλες τις λειτουργίες του, εξαρτάται από αυτό που λέγεται sleep inertia και έχει να κάνει με το πόσο παραμένουμε σε αδράνεια στο μεσοδιάστημα από τη στιγμή που αποχωριζόμαστε το μαξιλάρι μας. Αυτα τα αλλα πέντε λεπτά ακόμα λοιπόν παίζουν σημαντικό ρόλο.  

Παμε να δουμε ακριβως τι ειναι το sleep inertia! 

Υπάρχει μια σειρά από νευροδιαβιβαστές, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης ορμονών, που ωθούν φυσικά το σώμα να περάσει από τον ύπνο στην πλήρη ζωντάνια. Χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα ώστε το σώμα και ο εγκέφαλος να ενεργοποιηθούν πλήρως», αναφέρει ο νευρολόγος και ειδικός στον ύπνο, Daniel Barone, MD.

Σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει για τον ύπνο, το διάστημα “sleep inertia” που μας κρατάει σε αδράνεια, διαρκεί περίπου 30 λεπτά ενώ άλλες έρευνες καταλήγουν πως αρκούν 15 λεπτά.

 

Σας έχει τύχει να κοιτάξετε το ξυπνητήρι σας και να έχει περάσει μιση ωρα χωρίς να το καταλάβετε; Εμένα ναι! 

 Όσο περνούν οι ώρες, ο εγκέφαλος αρχίζει να γίνεται πιο αργός στην επεξεργασία των πληροφοριών και στην ικανότητα συγκέντρωσης και λήψης αποφάσεων. Για αυτο προσπαθηστε να σηκωθείτε με το που ακούσετε το ξυπνητήρι σας. Θα σας βοηθήσει για όλη την ημέρα. 

 

kelly

kellyΚέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

Νεότερα Άρθρα

4 τροφές που πρέπει να τρώμε καθημερινά

Her News b

Πρωινές συνήθειες για μια υπέροχη μέρα

Her News

Clearcorrect: Οι καλύτεροι ορθοδοντικοί νάρθηκες από την Straumann Group Brand που θα σου χαρίσουν το πιο όμορφο χαμόγελο

HerNews ka