HerNews.gr
Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά: Η εισαγωγή στο νοσοκομείο και η μάχη με τον καρκίνο

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, , καθώς επιδεινώθηκε σοβαρά η κατάσταση της υγείας της.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη με συμπτώματα ατελούς ειλεού, όπως έκανε γνωστό το νοσοκομείο. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από υποτροπή στο μείζον θέμα υγείας που η ίδια αντιμετωπίζει επί πολλά χρόνια με τον καρκίνο.

Σε δήλωσή της η  Φώφη Γεννηματά έκανε γνωστό ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά παραμένει πρόεδρος ως την εκλογή νέου, στη θέση της:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Η Φώφη Γεννηματά είχε συμπτώματα ενόχλησης από τη Δευτέρα. Το απόγευμα της Δευτέρας η ίδια, μέσω ανάρτησής της στο Facebook, ενημέρωνε ότι δεν θα παραστεί στην προεκλογική της εμφάνιση στη Νέα Ιωνία, κάνοντας λόγο για «ξαφνική αδιαθεσία».

«Μια ξαφνική αδιαθεσία της τελευταίας στιγμής, μου στέρησε τη δυνατότητα χθες το βράδυ να είμαι ανάμεσα σε φίλους αγωνιστές και προοδευτικούς πολίτες στη Νέα Ιωνία. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για τη μαζική παρουσία τους, με τη δέσμευση ότι σύντομα θα βρεθούμε να δώσουμε τα χέρια και να ενώσουμε δυνάμεις για την ψυχή της Παράταξης και τη νίκη!», έγραφε συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε ανάρτησή της στο Facebook.

Γεννηματά σε συνεργάτες της: Θα κερδίσω και αυτή τη μάχη
Η Φώφη Γεννηματά από το δωμάτιο του «Ευαγγελισμού» επικοινώνησε με τους στενούς της συνεργάτες μέσω zoom και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα κερδίσει και αυτήν τη δύσκολη μάχη. «Μία μία όμως, δεν μπορώ να τις κερδίσω όλες μαζί», φέρεται να είπε η κυρία Γεννηματά.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου για τη Φώφη Γεννηματά: 

«Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

Αν σου συμβεί, να δώσεις τον αγώνα

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά έχει μιλήσει στο παρελθόν δημόσια για τον καρκίνο και τη μάχη με την ασθένεια που δίνει εδώ και χρόνια και με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι και οι γονείς της στο παρελθόν. Η ίδια είχε αποκαλύψει πως έκανε μεγάλες προσπάθειες να αποκτήσει παιδιά, όταν ο καρκίνος χτύπησε και τη «δική της πόρτα».

«Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό», δήλωνε αφότου έμαθε πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον καρκίνο.

Πριν από τέσσερα χρόνια, μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας της, η Φώφη Γεννηματά αποκάλυπτε το δίδαγμα που έμαθε:

. «Αυτό που με δίδαξε είναι ότι η ζωή είναι ωραία. Έμαθα να μη χάνω στιγμές. Να απολαμβάνω το σήμερα. Να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Να προσβλέπω στο αύριο.
Πρέπει να παλεύουμε, να φυλάμε τον εαυτό μας, να τον προσέχουμε, για να είμαστε δίπλα στα αγαπημένα μας πρόσωπα» δήλωνε σε άλλη της συνέντευξη η Φώφη Γεννηματά, προτάσσοντας τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση του καρκίνου: «Χρειάζεται η πρόληψη, η ενημέρωση και, αν σου συμβεί, να δώσεις τον αγώνα».

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Βάλλης: Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον θάνατο του 33χρονου στην Κρήτη από ναυτική φωτοβολίδα

HerNews ka

Κωνσταντινούπολη: Ελληνίδα τραυματίστηκε από την έκρηξη – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Her News b

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει σήμερα η δίκη για τον θάνατο της Έμμας – «Ζούμε μια ταινία θρίλερ που δεν έχει τέλος»

HerNews ka