HerNews.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Το σφοδρό κύμα της νέας κακοκαιρίας «Μπάλλος» που διαδέχεται την «Αθηνά» αναμένεται να ξεκινήσει αργά σήμερα το βράδυ και θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μπάλλος»
-Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Kαι πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους.
Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο. Tα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία. Από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.
Παρασκευή:
Κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα. Τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Σάββατο:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

  • Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ:

Στη βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με την ίδια ένταση. Tην Παρασκευή οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

-Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα:

-Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

-Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων. Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή.

-Οι εκδρομείς και οι επισκέπτες που διαμένουν ή επισκέπτονται ορεινές και ημιορεινές περιοχές να προσαρμόσουν το πρόγραμμα διαμονής τους και της μετακίνησή τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και αλλάζουν ταχύτατα. Ότι η πρόσβαση και ο καθαρισμός των οδών και η μετακίνηση ακόμη και των μηχανημάτων έργων στις περιοχές αυτές είναι χρονοβόρες.

Νεότερα Άρθρα

Άδειες εργασίας: Τι ισχύει για γονείς στον ιδιωτικό τομέα, φροντιστές και πατέρες

HerNews ka

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία την Πέμπτη

HerNews ka

Κόλαφος η Ελένη Τσιριγκάκη για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση: “Όταν τα χρήματα τελείωσαν ως διά μαγείας, πήρε την απόφαση να μας χαιρετήσει”

Her News b