HerNews.gr
Social News

#BookTok: H νέα τάση για βιβλία στο TikTok

Από την καραντίνα και μετά το Tik Tok κάνει θραύση και στην Ελλάδα.  Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει δημιουργήσει τις πιο περίεργες τάσεις που μπορείς να φανταστείς. Πρόσφατα, δημιουργήθηκε ένα νέο πολύ ενδιαφέρον trend, το BookTok.  Ολα ξεκίνησαν, μία ομάδα από TikTokers άρχισαν να ανεβάζουν video στα οποία μιλούν για βιβλία που τους αρέσουν και προτείνουν, ενω ταυτόχρονα φτιάχνουν λίστες με τα top βιβλία του μήνα, ή σχολιάζουν πλοκή, χαρακτήρες και συγγραφείς που προτιμούν. 

Αρα λοιπον το BookTok είναι μια διαδικτυακή κοινότητα αναγνωστών  της στο TikTok. Το hashtag έχει δισεκατομμύρια views, με χρήστες από όλο τον κόσμο να μοιράζονται τα αγαπημένα τους βιβλία, τους συγγραφείς αλλά και δικά τους κείμενα και συνομιλούν για τα βιβλία. 

 

 

Στην αρχή, τα πρώτα video αφορούσαν κυρίως εφηβικά βιβλία, αλλά πλεόν περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες, ακομα και για πιο μεγάλους. Με όλη αυτήν την νέα τάση, το τρομερό είναι ότι παλαιότερα βιβλία αναβιώνουν, μέχρι που γίνονται best sellers, ακόμα και χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.

 

 

Το BookTok απεικονίζει στην εντέλεια την αμίμητη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οπως το Tik Tok στην επιμέλεια εξειδικευμένων κοινοτήτων, όπως αυτή των βιβλιοθηκών. Από την οπτική γωνία του λιανοπωλητή, το BookTok είναι επίσης αυτήν τη στιγμή, η κορυφή του οργανικού μάρκετινγκ και ετσι αλλάζει και αυτός ο τρόπος που μπορούμε να δούμε τα πράγματα.

 

Νεότερα Άρθρα

Άννα Σορόκιν: Αποφυλάκιση υπό όρους για τη fake κληρονόμο του Netflix

Her News

MasterChef: Παντρεύεται ο Δημήτρης Μπέλλος με την Μαρία Μπέη;

Her News b

Χριστίνα Μπόμπα: Έξοδος από το μαιευτήριο

Her News