HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Φιλίτσα Νικολαΐδη: Η στυλίστρια των επωνύμων μας αποκαλύπτεται

Η Φιλίτσα Νικολαΐδη είναι απο τις πιο καταξιωμένες στο χώρο της μόδας και του styling στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που έχει τον τίτλο “Η στυλίστρια των επωνύμων” καθώς πλήθος απο celebrities την εμπιστεύονται για τις εμφανίσεις τους. Η ίδια με φαντασία και πάθος, απογειώνει το look τους.

Η Φιλίτσα Νικολαΐδη μιλά στο HerNews και την Μπάγια Αντωνοπούλου για τα πρώτα της βήματα, τα πρόσωπα που την εμπιστεύτηκαν αλλά και τα σχέδια της για το μέλλον..

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας;

Ήταν μοιραίο να ασχοληθώ με τον χώρο της μόδας! Πηγαίνοντας στα 18 μου σε ένα fashion show με μια φίλη μου και θέλοντας πάντα να ασχοληθώ με την ψυχολογία, στιγμιαία αποφάσισα ότι αυτός ο χώρος μου ταιριάζει!
Μου άρεσε η ιδέα να δημιουργώ ωραίες εικόνες, να συναναστρέφομαι με ανθρώπους να τους ψυχολόγω, να ενώνουμε τα έσω μας και να δημιουργούμε εικόνες μόδας σαν πίνακες ζωγραφικής!

Φιλίτσα, μίλησε μας για τα πρώτα σου βήματα στο χώρο. Αντιμετώπισες δυσκολίες;

Ξεκινησα την πορεία μου με τον Μιχάλη Ασλάνη κ τον Κώστα Κουβάτσο.
Δεν γνώριζα κανέναν στο χώρο της μόδαςκαι δεν με βοήθησε ποτέ κανεις, δεν είχα συστάσεις..
Μόνη μου έκανα και κάνω ότι μπορώ, με γνώμονα την γνώση που έλαβα από το Πανεπιστήμιο Δυτικης Αττικης του Πειραιά από το τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής και λίγο ταλέντο..
Έτσι, κατάφερα σήμερα να ντύνω από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες.

Φιλίτσα, πως επιλέγεις το τι θα φορέσουν οι άνθρωποι που ντύνεις; Εμπνέεσαι εκείνη την ώρα το styling ή κάνεις έρευνα πρώτα;

Το πρώτο πράγμα  που κάνω είναι μια συζήτηση γνωριμίας.. Επικοινωνώ επι της ουσίας με το πρόσωπο που θέλω να ντύσω..  Στόχος είναι να..ταιριάξουν τα χνώτα μας στη μόδα!
Αφήνω τον πελάτη μου να με πάει στην εικόνα που θέλει να έχει για τον εαυτό του και αφού μου περιγράψει τί φαντάζεται, τότε του προτείνω την εξέλιξη της σκέψης του και την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του !
Έπειτα, διαλέγουμε υφάσματα και κατασκευάζουμε τις δημιουργίες πολλές φορές από την αρχή, για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο τέλειο αποτέλεσμα.

Στην καθημερινή μου ρουτίνα, φυσικά υπάρχει η έρευνα της μόδας.. Κάθε ώρα, ενημερώνομαι για τα fashion trends, για να μπορώ να εξηγώ και εγώ στον πελάτη μου το κάθε τι που θα με ρωτήσει.. Θέλω όταν με ρωτήσει ο πελάτης μου κάτι σε σχέση με τη μόδα, να ξέρω να απαντήσω τι είναι ιδανικό για το εκάστοτε τύπο style που αντιπροσωπεύει !

Τελικά, πρέπει να ακολουθούμε τις τάσεις της μόδας ή να φοράμε αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλά, κι ας μην είναι τάση;

Η μόδα δεν είναι συγκεκριμένη τάση, η μόδα είναι αυτό που νιώθεις εσυ! Τώρα, όσον αφορά τα βασικά, για παράδειγμα, μην βάλεις μαύρες μπότες και καφέ τσάντα, αυτο λέγεται έλλειψη γνώσης.. Εκεί λέω don’t όποτε να ξέρουμε τα βασικά στη μόδα κορίτσια και να τα προσαρμόζουμε στο στυλ μας, για να νιώθουμε άνετα κ ωραία κάθε στιγμή της ημέρας.

Έχεις τον τίτλο «Η ενδυματολόγος των επωνύμων» Ποιοι celebrities σε εμπιστεύονται για το στυλ τους; Ξεχωρίζεις κάποιον από αυτούς;

Νιώθω μεγάλη τιμή που ακούω γαι εμένα αυτό τον τίτλο, αλλά μεγαλύτερη τιμή νιώθω γι αυτους που με εμπιστεύτηκαν.. Γι αυτούς που πίστεψαν σε μένα πριν από μένα..
Και εδώ οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστω στην σκηνοθέτη της καρδιάς μου, τη Σοφία Σπυρατου, η οποία πίστεψε στην δουλειά μου και  μου άνοιξε της πόρτες απλόχερα γενναιόδωρα, χωρίς κλίκες, χωρίς πολλά πολλά, μόνο με τη δουλειά μου..

Η Σοφία Σπυράτου με γνώρισε στην Σμαραγδα Καριδη και στον Αιμίλιο Χειλάκη, όπου επιμελήθηκα το ενδυματολογικό της παραστασης “Το γαλάζιο πουλί του Μετερλινγκ” μαζί με το μπαλέτο τις Λυρικής. Το αποτέλεσμα ήταν ονειρεμένο.. Αργότερα η κυρία Σπυρατου, σκηνοθετούσε τον Τάκη Ζαχαρατο, όπου μου ζητήθηκε να κάνω τα κοστούμια τις παραστασης για τον Τάκη Ζαχαρατο αλλά και για τους χορευτές του. Ήταν η παρασταση “Θα ζω μόνο για σένα” στο Θέατρο Παλλας.

Συνεργάζεστε ακόμα με τον Τάκη Ζαχαράτο;

Βεβαίως! Έκτοτε, με τον Τάκη Ζαχαράτο εδώ και τρία χρόνια συνεργαζόμαστε σε όλα τα project που αναλαμβάνει και εγω δεν έχω παρά να δημιουργώ τα καλύτερα κοστούμια για τις παράστασεις του, προσπαθώντας να ανεβάζω τον πήχη κάθε φορά.

Επίσης, επιμελούμαι τις εμφανίσεις της Κατερίνας Στικούδη εδώ και έναν χρόνο. Την πέτυχα σε μια πολύ όμορφη στιγμή τις ζωής της. όπου περιμένει το πρώτο της μωράκι και εκείνη με δίδαξε πολλά.. Μου έμαθε πως να μην τα παρατάμε, ότι και μαμάδες να γίνουμε, μπορούμε να τα κάνουμε όλα αν έχουμε καλή εγκυμοσύνη, γενικά με όπλισε με δύναμη.. Ξεχωρίζω αυτούς τους δυο, γιατί είμαστε πιο κοντά.

Πως είναι η συνύπαρξη με έναν τόσο ταλαντούχο άνθρωπο;

Είναι δώρο να συνεργάζομαι με τον Τάκη Ζαχαρατο, τον σέβομαι πολύ !Τον εκτιμώ και τον ακούω ! Ρουφάω ότι μου πει σαν σφουγγάρι και ότι μοιραζόμαστε για εμένα είναι πολύτιμο. Ο Τάκης Ζαχαράτος με κάνει καλύτερη και σαν άνθρωπο και σαν ενδυματολόγο !

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον; Τι θα δούμε ακόμα απο τη Φιλίτσα Νικολαΐδη;

Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι πολλά, με φαντασία στη μόδα και ιδιαίτερες δημιουργίες στυλ.. Να είμαστε καλά και υγιείς πάνω απο όλα.. Εγώ θα φροντίζω να σας εκπλήσσω ευχάριστα! 

Νεότερα Άρθρα

Νίκος Μπάρτζης: Αποκαλύπτει αν χειροδίκησε σε άτομο της παραγωγής του “Survivor All Star”

HerNews ka

Ηλέκτρα Νικολούζου: “Η πρόταση να παίξω στο «Μαύρο Ρόδο» ήρθε σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής μου”

Her News b

Αναστασία Παναγιωτοπούλου: Η ιδιοκτήτρια του THE PET μιλάει για την αλλαγή που θέλει να φέρει στον κόσμο των κατοικιδίων

Her News b